Κόκκινα γεγονότα Panda: Ζώα της Ασίας

Φυσική περιγραφή

Το panda ανάγνωσης είναι ένα μικρό, δενδρόφυτο θηλαστικό. Παρόλο που μοιράζεται ένα όνομα με το ασπρόμαυρο Giant Panda, δεν σχετίζονται στενά. Το κόκκινο panda είναι πολύ μικρότερο και συνήθως μεγαλώνει περίπου στο μέγεθος μιας κοινής οικιακής γάτας. Έχει κόκκινη-καστανή γούνα, μια εξαιρετικά μακρά και παχιά ουρά, και μικρά βάδισμα με μικρά μπροστινά πόδια. Η ουρά του βοηθά όχι μόνο να προσφέρει ισορροπία στο σώμα του, αλλά και ως φυσικό καμουφλάζ. Έχει επίσης ένα εκτεταμένο οστό καρπού που βοηθά με το πιάσιμο του. Το μήκος της κεφαλής και του σώματος ενός κόκκινου panda είναι συνήθως από 20 έως 23 ίντσες και η ουρά του είναι μόνο 11 έως 23 ίντσες. Τα αρσενικά, κατά μέσο όρο, ζυγίζουν μεταξύ 8, 2 και 13, 7 λίβρες, κάτι που είναι λίγο περισσότερο από τα θηλυκά, τα οποία ζυγίζουν από 6, 6 έως 13, 2 λίβρες.

Διατροφή

Παρόλο που τα κόκκινα παντά παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη αγάπη για το μπαμπού, είναι στην πραγματικότητα παμφάγα. Σε αντίθεση με το Giant Panda, τρώνε πολλά άλλα τρόφιμα εκτός από το μπαμπού, συμπεριλαμβανομένων φρούτων, βελανιδιών, ριζών, μανιταριών και αυγών. Μπορούν επίσης να τρώνε μικρά θηλαστικά και πουλιά. Αναζητούν τρόφιμα που τρέχουν στο έδαφος ή μέσα από τα δέντρα. Επειδή δεν μπορούν να αφομοιώσουν την κυτταρίνη, πρέπει να καταναλώσουν μεγάλο όγκο μπαμπού, ειδικά βλαστοί και φρέσκα φύλλα, για να επιβιώσουν. Ένα άλλο περίεργο γεγονός σχετικά με τη διατροφή τους είναι ότι είναι οι μόνοι μη καταρρέοντες που μπορούν να δοκιμάσουν τεχνητά γλυκαντικά.

Οικότοπος και εύρος

Το κόκκινο panda μοιράζεται τον βροχερό δασικό βιότοπο του γιγαντιαίου panda, αν και έχει ευρύτερο φάσμα. Προτιμούν εύκρατα δάση γύρω από τα Ιμαλάια. Μπορούν να βρεθούν στα βουνά του Νεπάλ, στο βόρειο Μυανμάρ, στο νότιο Θιβέτ και στην κεντρική Κίνα. Τα φυσικά ενδιαιτήματα του κόκκινου πάντα έχουν επιδεινωθεί εξαιτίας της αποψίλωσης, της αστικοποίησης και άλλων υπερβολικών ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Καθώς όλο και περισσότερα δάση καταστρέφονται από την υλοτόμηση και τις ανεύθυνες γεωργικές πρακτικές, ο αριθμός τους πέφτει συνεχώς σήμερα. Για τέτοιους λόγους, ταξινομούνται ως "Απειλούμενα" από τον Κόκκινο Κατάλογο της IUCN 3.1. Κατά συνέπεια, προστατεύονται από τους εθνικούς νόμους σε χώρες που βρίσκονται εντός των ορίων τους.

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Τα κόκκινα παντίδια είναι εδαφικά και σηματοδοτούν τα εδάφη τους με ούρα και μια αδύναμη μυκητιασική έκκριση από τους πρωκτικούς αδένες τους. Είναι γενικά ντροπαλοί και μοναχικοί, εκτός από όταν ζευγαρώνουν. Λόγω της χαμηλής θερμιδικής τους δίαιτας, είναι ως επί το πλείστον αδρανείς και ξοδεύουν πολύ χρόνο για ύπνο. Παρ 'όλα αυτά, είναι άριστοι ορειβάτες και συχνά ζουν και κοιμούνται στα δέντρα. Δραστηριοποιούνται κυρίως από το σούρουπο έως την αυγή, ενώ σε μεγάλο βαθμό καθισμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην πραγματικότητα, συχνά δεν θα κάνουν τίποτα άλλο από τον ύπνο και το φαγητό. Όταν αντιμετωπίζουν κίνδυνο, προσπαθούν συχνά να φύγουν με αναρρίχηση δέντρων.

Αναπαραγωγή

Και τα δύο φύλα των κόκκινων πανδιών αλληλεπιδρούν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος. Τα αρσενικά και τα θηλυκά τείνουν να συνεργάζονται με περισσότερους από έναν συνεργάτες κατά τη διάρκεια κάθε περιόδου ζευγαρώματος, η οποία είναι από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Μετά από μια περίοδο κύησης 112 έως 158 ημερών, η γυναίκα γεννάει φωλιά από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Μια στρωμνή είναι συνήθως μεταξύ ενός και τεσσάρων μικρών σε μέγεθος. Τα μωρά γεννιούνται τυφλά και κωφά, ζυγίζοντας 3, 9 έως 4, 6 ουγκιές το καθένα. Μετά τη γέννηση, η μητέρα καθαρίζει τα μωρά της και ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μαζί τους, ενώ σπάνια υπάρχει βοήθεια από τα αρσενικά. Τα μωρά θα ανοίξουν τα μάτια τους μετά από περίπου 18 ημέρες και θα παραμείνουν στις φωλιές των μητέρων τους μέχρι να γεννηθεί το επόμενο σκουπίδια.

Συνιστάται

Είναι η Τουρκία στην Ευρώπη ή την Ασία;
2019
Al-Shabaab - Διεθνείς Οργανώσεις Τρομοκρατίας
2019
10 Ενδιαφέροντα γεγονότα για το Μπρουνέι
2019