Στοιχεία φαλακρός αετού: Ζώα της Βόρειας Αμερικής

Γενικά χαρακτηριστικά

Ο Haliaeetus leucocephalus, ή ο φαλακρός αετός, είναι το εθνικό ζώο των Ηνωμένων Πολιτειών. Το όνομα "Bald Eagle" δεν σημαίνει ότι ο αετός είναι πραγματικά φαλακρός. Το όνομα σημαίνει "λευκή κεφαλή". Οι ώριμοι φαλακρές αετοί είναι ως επί το πλείστον καφέ χρώμα σε μεγάλο μέρος του σώματός τους, με λευκά κεφάλια και ουρές. Τα θηλυκά και τα αρσενικά των ειδών έχουν τους ίδιους χρωματισμούς, με τη μόνη σημαντική διαφορά ότι τα θηλυκά είναι τουλάχιστον 25% μεγαλύτερα στο μέγεθος και το βάρος του σώματος από τα αρσενικά. Οι ουρές τους είναι λίγο μακρές σε σχέση με το μέγεθος του σώματος μεταξύ πολλών άλλων ειδών πουλιών, και ελαφρώς σφηνοειδούς σχήματος. Τα ράμφη τους έχουν κίτρινο χρώμα και είναι μεγάλα και γαντζωμένα. Τα πόδια και οι ίριδες τους είναι επίσης κίτρινου χρώματος, και οι φαλακρές αετοί έχουν μικρά και ισχυρά δάχτυλα με μεγάλα άκρα. Τα πίσω τόξα τους είναι πολύ ανεπτυγμένα και χρησιμοποιούνται για τη διάτρηση του θηράματός τους, καθώς τα αρπάζουν από ψηλά. Τα πόδια τους, εν τω μεταξύ, είναι χωρίς φτερά. Οι νεαροί, ανώριμοι φαλακρόιοι αετοί είναι ως επί το πλείστον σκούρο καφέ χρώμα, στίγματα με μια ακατάστατη λευκή blotchiness. Τα ράμφη τους είναι μαύρα και έχουν κίτρινη άκρη στα άκρα τους. Ο φαλακρός αετός φτάνει στη σεξουαλική του ωριμότητα όταν είναι ηλικίας 3 ή 4 ετών. Αυτά τα πουλιά ποικίλουν σε μέγεθος κατά την ωριμότητα ανάλογα με τη θέση που βρίσκονται. Όσο πιο μακριά από τον ισημερινό και τους τροπικούς είναι, τόσο μεγαλύτερες γίνονται. Οι φαλάκιοι αετοί ζυγίζουν μεταξύ 3 και 6, 5 κιλών, το μήκος του σώματος τους είναι περίπου 70-120 εκατοστά, και το πτερύγιο τους είναι γενικά μεταξύ 1, 8 και 2, 3 μ. Τα θηλυκά, που είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά, γενικά ζυγίζουν τουλάχιστον 5, 6 kg, σε σύγκριση με 4, 1 kg μεταξύ των αντίστοιχων ανδρών. Η διάρκεια ζωής του φαλακρού αετού στη φύση είναι γενικά περίπου 20 χρόνια από τη γέννηση.

Διατροφικές ανάγκες

Οι φαλακρές αετοί είναι εικονικά αρπακτικά πουλιά. Το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής τους αποτελείται από ψάρια, αλλά μπορεί επίσης συχνά να τρώνε τα σφάγια μικρών θηλαστικών, όπως κουνέλια, λαγοί, σκίουροι, ρακούν και άλλα τέτοια χερσαία λεία. Έχουν την τάση να ζουν κοντά σε υγρότοπους, μεγάλες ακτές, εσωτερικά ύδατα ή έλη, από τα οποία προέρχονται οι ιχθυοτροφές. Φαλακρός αετοί κάνουν συνήθως τις φωλιές τους στην κορυφή ώριμες εκτάσεις από σκληρό ξύλο ή κωνοφόρα δέντρα. Επιδιώκουν μεγάλα και πολύ ψηλά δέντρα για να ζήσουν γύρω από τα νερά που έχουν τις πηγές τους. Τέτοια δέντρα θα πρέπει να έχουν ύψος τουλάχιστον 20 μέτρα.

Σπίτια του φαλακρού αετού

Οι φαλακρές αετοί είναι ιθαγενείς στον Καναδά, το Μεξικό, τον Άγιο Πέτρο και το Μικελόν και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα πουλιά είναι ευαίσθητα στην ανθρώπινη δραστηριότητα και επομένως θα κάνουν τις φωλιές τους όσο το δυνατόν πιο μακριά από τις ανθρώπινες διαταραχές. Μπορείτε να τα βρείτε συχνά στα έλη του μαγγρόβιου της Φλόριντα, στον κόλπο Chesapeake, στο Wyoming και στη Νότια Αλάσκα. Αφού απειλήθηκαν πολύ, οι προσπάθειες διατήρησης έχουν οδηγήσει σε σχεδόν οκταπλασιασμό των πληθυσμών του Bald Eagle κατά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες και αύξηση κατά 72, 2% τα τελευταία δέκα χρόνια. Σήμερα, το μεγαλόπρεπο πουλί είναι καταχωρημένο ως ένα είδος «ελάχιστης ανησυχίας» στον Κόκκινο Κατάλογο Απειλούμενων Ειδών που δημοσιεύθηκε από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης. Μόλις βρεθεί στη Βόρεια Αμερική, σήμερα το πουλί έχει εξαπλωθεί στο Μπελίζ, τη Βερμούδα, την Ιρλανδία, το Πουέρτο Ρίκο, τη Ρωσική Ομοσπονδία και τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ.

Sky High Life

Οι φαλακρές αετοί είναι γνωστό ότι είναι μεταξύ των πιο ισχυρών αεροπλάνων και μπορούν να πετάξουν με ταχύτητες 56-70 χλμ / ώρα όταν γλιστρούν ή χτυπάνε χωρίς φορτίο, ακόμα και μέχρι 48 χιλιόμετρα ανά ώρα ακόμα κατά τη μεταφορά ψαριών ή τροφίμων. Ακόμα πιο εντυπωσιακά, μπορούν επίσης να επιταχύνουν την κατάδυση στα 120-160km / h. Τα πτηνά είναι εδαφικά και μεταναστεύουν μόνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν τα νερά που κρατούν τα τρόφιμά τους παγώνουν. Είναι γνωστό ότι μένουν στα ίδια τους ενδιαιτήματα για όλη τους τη ζωή, κινούνται μεταξύ των βόρειων και νότιων σπιτιών τους όταν τα υδάτινα σώματα καταψύχονται και κάνουν τις επιστροφές τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Φαλακρός αετοί είναι κοινοτικά πουλιά, και ζουν σε πακέτα.

Eagle Courtship

Μετά από ένα ζευγάρι φαλακρό αετό φυλής, τα θηλυκά θα βάλει τα αυγά τους, και αυτά τα αυγά θα εκκολαφθούν μετά από δύο μήνες επώασης. Ένας φαλακρός αετός πιστεύεται ότι ζευγαρώνει για τη ζωή με έναν μόνο συνεργάτη και θα μοιράζεται μόνο με έναν άλλο εάν ο αρχικός συνεργάτης του πέθανε. Εάν οι συντρόφους προσπαθούν να έχουν απόγονα και δεν έχουν καταφέρει να το κάνουν για αρκετά χρόνια, μπορούν επίσης να ξεφύγουν από τους ξεχωριστούς τρόπους τους και να δοκιμάσουν με διαφορετικούς νέους συντρόφους. Πιστεύεται ότι στην ηλικία των τριών ή τεσσάρων ετών στη σεξουαλική τους ωριμότητα, είναι έτοιμοι να ζευγαρώσουν. Τα πουλιά επιστρέφουν στα ενδιαιτήματά τους όπου γεννήθηκαν για να μοιρασθούν και το κάνουν σύμφωνα με τα προαναφερθέντα πρότυπα μετανάστευσης. Το φαλάκρα του Eagle διευκολύνεται μέσα από εντυπωσιακές επιδείξεις εξειδικευμένου "χορού" κατά την πτήση. Εδώ, οι εταίροι κυνηγούν, γυρίζουν και ψαρεύουν στον ουρανό. Θα αναρριχηθούν σε υψηλές αναρτήσεις, κλειδώνουν τα τανάλια και ελεύθερα πτώση, ξεκλειδώνοντας τα αντίχειρά τους και χωρίζοντας λίγο πριν χτυπήσουν το έδαφος. Εκπαιδεύονται επίσης μέσω θεαματικών κλήσεων, καθώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με το "τραγούδι".

Συνιστάται

Οι διαφορετικοί τύποι παγετώνων
2019
Τι είναι ο ιός Zika; - Ασθένειες του Κόσμου
2019
Οι νότιες πρωτεύουσες του κόσμου
2019