Μανταρίνι Πάπια Γεγονότα: Ζώα της Ασίας

Φυσική περιγραφή

Οι πάπιες του Mandarin ( Aix galericulata ) είναι γνωστές για την πανέμορφη, πολύχρωμη εμφάνιση των αρσενικών τους. Η αρσενική πάπια κοσμεί μια δραματική απεικόνιση χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του εικονικού κόκκινου ράμφους, της πολλαπλής όψης με επικαλυπτόμενες αποχρώσεις του μαύρου, του πράσινου, του μπλε και του χρώματος χαλκού, και μια συνολική χρυσή εμφάνιση, με φωτεινά, χρυσοπράσινα φτερά κρέμονται κάτω από το λαιμό σαν χαίτη. Μια λευκή επένδυση σε σχήμα ημισελήνου περιβάλλει τα μάτια και εκτείνεται στις πλευρές του λαιμού. Τα φτερά στο κάτω μέρος του στήθους και της κοιλιάς είναι λευκά, ενώ τα φτερά στην ραχιαία πλευρά είναι ελαιώδους χρώματος. Ένα ζευγάρι χρυσό-πορτοκαλί φτερά εκτείνεται από το πίσω μέρος της πάπιας ενώ καθόμαστε. Αυτά ενεργούν σαν πανιά όταν το πουλί επιπλέει ή κολυμπά στο νερό. Οι θηλυκές πάπιες από μανταρίνι είναι, σε αντίθεση με τους άνδρες, συγκριτικά απλές και πολύ λιγότερο δραματικές στην εμφάνιση. Το σώμα τους καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από φτερά με γκρίζα και γκρίζα χρώματα. Το κεφάλι είναι επίσης γκρίζο, με ένα γκρι ράμφος και μια κορυφή και ένα στενό λευκό μάτι που εκτείνεται από τα μάτια μέχρι το πίσω μέρος του λαιμού. Το μέγεθος των πάπιων Mandarin κυμαίνεται μεταξύ 8, 3 και 9, 7 ίντσες (21, 0-24, 5 εκατοστά). Το μέσο βάρος των αρσενικών είναι περίπου 1, 4 κιλά (0, 63 κιλά) και αυτό των θηλυκών είναι περίπου 2, 4 κιλά (1, 08 κιλά).

Διατροφή

Η διατροφή των πάπιων μανταρινιών ποικίλλει ανάλογα με την εποχή. Το καλοκαίρι, οι πάπιες τρέφονται με μικρές, υδρόβιες πανίδες όπως βατράχια, σκουλήκια δροσιάς, μικροσκοπικά ψάρια και, μερικές φορές, ακόμη και μικρά φίδια. Τις εποχές του φθινοπώρου και του χειμώνα, οι πάπιες εξαρτώνται κατά κύριο λόγο από μια φυτική διατροφή που τρέφονται με βελανίδια και σπόρους. Την άνοιξη, έχουν μια μικτή διατροφή που αποτελείται από φυτικές και ζωικές πηγές τροφής, συμπεριλαμβανομένων των σπόρων, των εντόμων και των σαλιγκαριών. Κατά την αναζήτηση τροφής, οι πάπιες του Μανταρινιού είτε βουίζουν στο νερό είτε περπατούν στη γη.

Οικότοπος και εύρος

Οι πάπιες των Μανδαρινών ήταν εγγενείς στην Κίνα, τη νοτιοανατολική Ρωσία, την Κορέα και την Ιαπωνία. Στη δημοφιλή ζήτηση για την ομορφιά τους, εξήχθησαν σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Επί του παρόντος, οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί τους εμφανίζονται στην Ιαπωνία και τη Βρετανία. Η διαφυγή από την αιχμαλωσία οδήγησε στην ανάπτυξη άγριων πληθυσμών παπιών από μανταρίνια ως εισαγόμενων ειδών σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Ιρλανδίας, της Γερμανίας και της βόρειας Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ. Οι πάπιες των Μανδαρινών προτιμούν να κατοικούν σε υδάτινες μάζες που καλύπτουν πυκνά, θαμνώδη, δασωμένα εδάφη. Βρίσκονται έτσι σε λίμνες, λίμνες, ποτάμια, έλη και βάλτους με άφθονη αναδυόμενη βλάστηση. Παρόλο που αυτές οι πάπιες βρίσκονται κυρίως σε γλυκά ύδατα, μπορούν επίσης να εντοπιστούν σε παράκτιες λιμνοθάλασσες και εκβολές ποταμών, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο. Οι εξαγωγές μεγάλης κλίμακας, το κυνήγι και η υποβάθμιση του οικοτόπου των πάπιων των Μανταρινιών έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση του αριθμού των ειδών αυτών εντός των εγγενών ενδιαιτημάτων τους. Μόνο περίπου 1.000 ζευγάρια από αυτά τα όμορφα πλάσματα επιβιώνουν στις ρωσικές και κινεζικές πατρίδες τους σήμερα. Οι σημαντικότεροι φυσικοί θηρευτές αυτών των πάπιων είναι τα άγρια ​​σκυλιά, τα μινκ και οι κουκουβάγιες της Ευρασίας.

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Οι πάπιες μανταρίνι τρώνε συνήθως κατά την αυγή και το σούρουπο. Ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης ημέρας που κτυπά πάνω από τα δέντρα κοντά στα υδάτινα σώματα. Τα φτερά τους είναι μεγάλα σε σύγκριση με τα μεγέθη του σώματος τους και επομένως είναι σε θέση να απογειώνονται γρήγορα από το νερό σε περιόδους κινδύνου. Τα αρσενικά κάνουν σφυρίχτρες ή σβήνουν, ενώ οι θηλυκοί παραγωγοί μαλακότεροι φωνητικοί ήχοι. Τα αρσενικά ανυψώνουν την κορυφή τους ως εμφάνιση στο μάτσο ή σε περιόδους διαταραχής, αλλά αυτή η συμπεριφορά δεν εκτίθεται από θηλυκά.

Αναπαραγωγή

Οι πάπιες μανταρινιών γενικά εκτρέφονται κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης περιόδου. Αυτά τα πλάσματα γίνονται σεξουαλικά ώριμα σε ηλικία περίπου ενός έτους. Η περίοδος ντυσίματος αυτών των πάπιων γεμίζει με δραματικές επιδείξεις και επιθετική συμπεριφορά. Τα αρσενικά θα ανταγωνίζονται άγρια ​​με άλλα αρσενικά σε προσπάθειες να κερδίσουν μια θηλυκή πάπια. Σφυρίζουν, φλοιό, αγκάθια και ρουφηξιά γύρω για να τραβήξουν την προσοχή του αντίθετου φύλου. Το ζευγάρωμα λαμβάνει χώρα στο νερό και, αν και οι δύο εταίροι επιβιώνουν, είναι πιθανό να ξανασυναντιστούν στην επόμενη σεζόν. Η θέση φωλιάς επιλέγεται από το θηλυκό και συνήθως βρίσκεται μέσα σε μια κοιλότητα δέντρων κοντά σε μια πηγή νερού. Αυτή η φωλιά μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί από τη γυναίκα καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής της. Συνολικά μεταξύ 8 και 10 αυγών κανονικά τοποθετούνται από το θηλυκό, καλύπτοντας μια περίοδο περίπου 6 έως 7 ημερών. Τα αυγά δεν επωάζονται μέχρις ότου όλα αυτά έχουν τοποθετηθεί, πράγμα που εξασφαλίζει συγχρονισμένο χρόνο εκκόλαψης για όλα τα αυγά. Μετά από μια περίοδο 30 ημερών, τα νεογνά αναδύονται και σύντομα μετά γίνονται έτοιμα να βγουν από το κοίλωμα της φωλιάς τους χρησιμοποιώντας τα αιχμηρά τους νύχια. Όταν θεωρούνται έτοιμοι, καλούνται στο έδαφος από τη μητέρα πάπια και, ως απάντηση, πηδούν έξω από το δέντρο για να φτάσουν στο έδαφος. Η αρσενική πάπια Mandarin διατηρεί την εταιρία του θηλυκού καθ 'όλη τη διάρκεια της ωοτοκίας, μέχρι περίπου δύο εβδομάδες μετά την εκκόλαψη των αυγών. Ακόμα κι αν τα μανταρίνια του μωρού είναι καλά φυλαγμένα από τους γονείς τους, μόνο μερικοί κανονικά θα κατορθώσουν να επιβιώσουν μέχρι την ενηλικίωση.

Συνιστάται

Οι 10 μεγαλύτερες πόλεις στο Αρκάνσας
2019
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της μονοκαλλιέργειας;
2019
Frederick Douglass - Σημαντικά στοιχεία στην ιστορία των ΗΠΑ
2019