Γεγονότα χιόνι χιονιού: ζώα της Βόρειας Αμερικής

Φυσική περιγραφή

Η χήνα χιόνι είναι εκτός της οικογένειας Anatidae, η οποία είναι διαδεδομένη σε όλη τη Βόρεια Αμερική και περιλαμβάνει άλλες χήνες, καθώς και πάπιες και κύκνους. Η χήνα χιόνι είναι γνωστή για τα λευκά φτερά της, αν και είναι μια συνηθισμένη εσφαλμένη αντίληψη ότι όλοι οι χήνες χιονιού κοσμούν ένα τέτοιο παγωμένο λευκό παλτό. Αντίθετα, μόνο οι "λευκοί μορφοί" αναπτύσσουν αυτά τα στερεά λευκά φτερά, καθώς τα "γαλάζια μορφοφόρα" αναπτύσσονται σε ένα σκοτεινό, σκασμένο, καφέ παλτό. Ανάλογα με το μέγεθος και την ωριμότητα μιας χήνας χιονιού, το άνοιγμα των πτερυγίων μπορεί να φτάσει τα 4, 5 πόδια, αν και τα μικροσκοπικά τους σώματα συνήθως μεγαλώνουν μόνο μεταξύ 2 και 3 ποδών όταν στέκονται. Οι αρσενικές χιόνι χήνες θα αυξηθεί σε βάρος μεταξύ 5 ad 6.5 λίρες, με τα θηλυκά να είναι κάπως μικρότερη σε 3, 5 έως 5 κιλά.

Διατροφή

Οι χήνες χιόνι είναι φυτοφάγα, όπως και πολλά άλλα μεταναστευτικά είδη πτηνών. Τα μούρα, τα χόρτα και τα φύλλα είναι από τα αγαπημένα στη διατροφή του Snow Goose, αν και όταν ο Χήνας ταξιδεύει νότια, οι δίαιτες τους μπορεί να αλλάξουν ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στο νέο τους περιβάλλον. Μια θηλυκή χήνα χιονιού θα φουσκώνει μέχρι και 18 ώρες την ημέρα για φαγητό όταν φθάνουν στους χώρους αναπαραγωγής τους. Αυτό διαρκεί μέχρι να βρεθούν και να εκκολαφθούν τα αυγά τους, οπότε θα περάσουν μόνο περίπου μια ώρα ή δύο φορές τη σίτιση καθημερινά. Μια χήνα χιόνι μπορεί να παράγει 6 έως 15 περιττώματα ανά ώρα, καθώς τα πεπτικά τους κομμάτια θα αφομοιώσουν το φαγητό τους σε δύο ώρες το πολύ.

Οικότοπος και εύρος

Η επική τους ετήσια διαδρομή προς τα νότια δίνει στους χήνες χιονιού μία από τις μεγαλύτερες σειρές από όλους τους ομόλογους πουλιά τους στον Νέο Κόσμο. Κατά τους χειμερινούς μήνες, πετούν νότια, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες στον Καναδά. Μετά το χειμώνα, οι χήνες χιονιού θα πετάξουν ξανά βορρά και πάλι, όπου θα βάλουν τα αυγά τους στις εκτροφικές τους περιοχές στην αρκτική δεξαμενή. Λόγω της εκτεταμένης κατανάλωσής τους, το Snow Geese μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στις περιοχές που καλλιεργούνται. Ως απάντηση σε αυτό, πριν από το 1916 τα πουλιά κυνηγούσαν σχεδόν σε εξαφάνιση. Εκείνη την εποχή, πέρασαν οι νόμοι που περιόριζαν το κυνήγι του χιονιού. Μέχρι τη δεκαετία του 1970, το κυνήγι αυτών των πτηνών έγινε και πάλι, αν και ο αριθμός τους ρυθμίζεται συνεχώς. Σήμερα δεν υπάρχει καμία απειλή για το Snow Geese καθώς οι αριθμοί τους συνεχίζουν να αυξάνονται και το κυνήγι τους είναι και πάλι επιτρεπτό.

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Οι χήνες χιονιού είναι κοινωνικά πουλιά και ανήκουν σε κοπάδια. Αυτά τα κοπάδια γίνονται ιδιαίτερα μεγάλα στους χειμερινούς μήνες και κατά τη διάρκεια των μεταναστεύσεων. Για να βρουν το φαγητό τους, μια χήνα χιονιού θα φουσκώνει σε ρηχά νερά (για να βρει κάποια χόρτα) ή στη γη. Είναι άριστοι πτήσεις, κολυμβητές και περιπατητές. Πάντα ευπροσάρμοστα πλάσματα, τα χιόνι χήνας πετούν κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης, μπορούν να κολυμπήσουν ενώ κοιμούνται, και να περπατήσουν καθώς χύνονται για να βρουν φαγητό.

Αναπαραγωγή

Όπως και ο αυτοκράτορας Pingeuns, μια χήνα χιόνι θα ζευγαρώσει με μόνο 1 ή 2 πουλιά σε όλη τη διάρκεια ζωής τους. Συνδέονται μεταξύ τους κάποια στιγμή μεταξύ 2 και 4 ετών. Κάθε γυναίκα χήνα χιόνι είναι philopatric, που σημαίνει ότι θα επιστρέψει μόνο στη δική της συγκεκριμένη φωλιά για να γεννήσει. Οι θηλυκές χιόνι χήνες θα φωλιάζουν μαζί σε αποικίες που είναι συνήθως υψηλότερες από το επίπεδο της θάλασσας. Ένα μόνο θηλυκό μπορεί να βάλει έως και 5 αυγά και χρειάζονται 20 έως 25 ημέρες για να ξεκινήσει η εκκόλαψη. Μόλις εκκολαφθεί μια χήνα χιονιού για το μωρό, χρειάζονται μόνο λίγες ώρες για να βγει το μωρό από τη φωλιά και να αρχίσει να ταξιδεύει με τη μητέρα του. Οι Χήνες Χιονιού θα παραμείνουν με τα πόδια για τον πρώτο μήνα περίπου της νέας τους ζωής και σε ηλικία περίπου 50 ημερών θα αρχίσουν να πετούν. Μια νέα χήνα χιόνι θα παραμείνει με την οικογένειά της για περίπου 3 χρόνια, μέχρι να είναι έτοιμη να ξεκινήσει τον δικό της κύκλο αναπαραγωγής.

Συνιστάται

Οι διαφορετικοί τύποι παγετώνων
2019
Τι είναι ο ιός Zika; - Ασθένειες του Κόσμου
2019
Οι νότιες πρωτεύουσες του κόσμου
2019