Γεγονότα Caribou: Ζώα της Βόρειας Αμερικής

Φυσική περιγραφή

Η Caribou, η κοινή ονομασία του Rangifer tarandus, είναι ένα άγριο είδος ελαφιού. Ανήκουν σε μια μεγάλη ομάδα από οπληφόρα οπληφόρα θηλαστικά στην τάξη Artiodactyls, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης χοίρους, ιπποπόταμους, καμήλες, καμηλοπαρδάλεις, αντιλόπες, λάμα και πολλά άλλα χερσαία, ομοιόμορφα, κουνάβια. Ορισμένοι ορισμοί περιλαμβάνουν επίσης ορισμένα κτηνιατρικά θαλάσσια θηλαστικά σε αυτήν την ομάδα, δηλαδή φάλαινες. Οι Caribou είναι φλοιός-καφέ με λευκό λαιμό, γουρουνάκι και πόδια και συχνά έχουν μια πλευρική λωρίδα. Γενικά έχουν μήκος περίπου 1, 2-2, 2 μέτρα και έχουν ύψος 1, 2-1, 5 μέτρα στον ώμο. Συχνά ζυγίζουν μεταξύ 318 και 600 κιλών. Τα παλτά τους είναι παχιά, σύντομα και καφέ χρώματα το καλοκαίρι και γίνονται γκρίζα εποχιακά μετά από ψυχρότερες χειμερινές συνθήκες. Σε όλη την Αλάσκα, αυτά τα ζώα είναι μικρότερα από ό, τι σε άλλα μέρη του κόσμου. Τούτου λεχθέντος, όλα τα Caribou ποικίλλουν σημαντικά στο χρώμα και το μέγεθος μεταξύ των φύλων, ενώ τα αρσενικά (ταύροι) είναι συνήθως σημαντικά μεγαλύτερα από τα θηλυκά (αγελάδες). Επιπλέον, τα κέρατα των ενήλικων "ταύρων" είναι τεράστια, ενώ τα ενήλικα "αγελάδες" είναι μικρά και συνήθως πιο ακανόνιστα και λεπτότερα.

Διατροφή

Όπως και τα περισσότερα μεταναστευτικά ζώα, η Caribou πρέπει να συνεχίσει να κινείται για να βρει επαρκή τροφή και μερικές φορές πρέπει ακόμη και να καλύψει πολύ μεγάλες αποστάσεις κάθε φορά. Αυτά τα ζώα τρώνε κυρίως λειχήνες το χειμώνα, όταν η «πράσινη» διατροφή τους από τα ζωντανά φυτά, τα φύλλα ιτιάς και σημύδων, τα χόρτα και τα σπαθιά γίνονται σπάνια. Όταν κατοικούν σε πλούσιο έδαφος, ένας ενήλικος caribou μπορεί να τρώει 5 κιλά τροφής κάθε μέρα. Είναι ζώα καλά προσαρμοσμένα για να ζουν στην Τούνδρα. Διαθέτουν γούνα και δέρμα τόσο παχύ ώστε να μπορούν να βυθίζονται σε εξαιρετικά ψυχρά ποτάμια ενώ μεταναστεύουν.

Οικότοπος και εύρος

Αυτό το αρκτικό ζώο θεωρείται συνήθως ως Βόρεια Αμερική, αλλά μπορεί να βρεθεί και στη Φινλανδία, τη Νορβηγία και τη Γροιλανδία. Στην Ευρώπη, οι caribou αναφέρονται ως "τάρανδοι", αλλά όλοι οι caribou και οι τάροι σε όλο τον κόσμο θεωρούνται μέρος του ίδιου είδους. Σήμερα εκτιμάται ότι περίπου 950.000 caribou ζουν σε όλο τον κόσμο, πολλά από τα οποία αντιμετωπίζουν πολλαπλές απειλές, ειδικά από τις κλιματικές αλλαγές που επηρεάζουν την Αρκτική και τις υποαρκτικές περιοχές περισσότερο από οποιαδήποτε περιοχή της γης. Αυτά τα ζώα απειλούνται επίσης από την πυκνότητα του πληθυσμού, την εξαθλίωση από τους λύκους και τις αρκούδες grizzly και από την εμφάνιση ασθενειών. Παρόλα αυτά, η τρέχουσα κατάσταση διατήρησης της Caribous είναι μία από τις "λιγότερες ανησυχίες" όσον αφορά την απειλή εξαφάνισης. Αν και τα κοπάδια των αγελών βρίσκονται σε πτώση σε πολλά από τα εγγενή τους ενδιαιτήματα, εισάγονται σε όλο και περισσότερα μέρη που δεν έχουν δει ποτέ στο φυσικό περιβάλλον πριν.

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Τα κέρατα της caribou αναπτύσσονται πιο μπροστά από την προς τα πάνω και προς τα έξω και τα caribou τα χρησιμοποιούν για να σκάψουν στο χιόνι τους χειμερινούς μήνες. Έχουν μεγάλες οπλές, τις οποίες συχνά χρησιμοποιούν ως εργαλεία για να σκάψουν σε κατεψυγμένη τούνδρα, ειδικά στις σκληρές βόρειες περιοχές. Οι οπλές τους πρέπει να είναι αρκετά μεγάλες, αρκετά μεγάλες για να υποστηρίξουν τα μεγάλα φορτία των ζώων αυτών στο χιόνι και να χρησιμεύσουν ως πτερύγια που μπορούν να τα μεταφέρουν αποτελεσματικά μέσα από παγωμένα νερά. Χρησιμοποιούν τα οπλές τους ως σκούπες για να σκάψουν μέσα από το χιόνι καθώς ψάχνουν φαγητό. Οι αιχμηρές άκρες των χεριών είναι πολύ χρήσιμες για αυτά τα ζώα, επειδή τους επιτρέπουν να σκάβουν στον σκληρό πάγο και τις βαθιά κατεψυγμένες επιφάνειες των εδάφων της Τούντρας.

Αναπαραγωγή

Η εποχή ζευγαρώματος για caribou συμβαίνει το φθινόπωρο και η εποχή των γεννήσεων κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Πιο συγκεκριμένα, οι άνδρες αγωνίζονται για την πρόσβαση στα θηλυκά. Στην πραγματικότητα, οι πιο κυρίαρχοι είναι σε θέση να συγκεντρώσουν έως και 15-20 θηλυκά, για να μοιραστούν. Ένα αρσενικό σταματάει να τρώει αυτή τη στιγμή και να χάσει ένα μεγάλο μέρος των αποθεμάτων του. Τα θηλυκά είναι έτοιμα να γεννήσουν τον Μάιο ή τον Ιούνιο και συνήθως γεννούν έναν μόσχο. Επιπλέον, η caribou είναι το μοναδικό είδος ελάφια, στο οποίο τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά αναπτύσσονται κέρατα. Κάθε χρόνο ρίχνουν τα κέρατα τους και το επόμενο έτος μεγαλώνουν νέα.

Συνιστάται

Θρησκευτικές πεποιθήσεις στη Λετονία
2019
Ποιος σκότωσε τον Αβραάμ Λίνκολν;
2019
Τι είναι ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος του χαρτιού;
2019