Στοιχεία Osprey: Ζώα της Βόρειας Αμερικής

Φυσική περιγραφή

Τα Ospreys, ή το Pandion haliaetus, είναι αρπακτικά πτηνά με μεγάλο μέγεθος και εκπληκτική εμφάνιση. Το μέγεθος αυτού του πουλιού κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 21 και 23 ίντσες (54 και 58 εκατοστά) με βάρος περίπου 2, 3 έως 3 λίβρες (1, 2-1, 4 κιλά), με τα πτερύγια τους να εκτείνονται σε περίπου 5 ή 6 πόδια (1, 5 έως 1, 8 μέτρα ). Τα ραχιαία τμήματα αυτού του είδους των πτηνών, συμπεριλαμβανομένων των οπισθίων και ανώτερων αλεξίπτωτων πτερυγίων, έχουν βαθύ χρώμα σοκολάτας καφέ, ενώ οι κοιλιακές τους περιοχές είναι κυρίως λευκές. Τα στήθη τους είναι λευκά με λίγο καστανό στίγμα. Τα στέφανα και τα μέτωπα του Ospreys είναι ως επί το πλείστον λευκά, με σκοτεινή γραμμή που τρέχει γύρω από τα μάτια και εκτείνεται μέχρι τις πλευρές του λαιμού. Το χρώμα των ίριδων των πτηνών είναι κίτρινο, με μια ανοιχτόχρωμη, διαφανή, λεπτότατη μεμβράνη. Παρόλο που τα φύλα σε Ospreys είναι αρκετά παρόμοια στην εμφάνιση, μερικές ορατές διαφορές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τους διακρίνουν. Τα ενήλικα αρσενικά έχουν συνήθως ένα λεπτότερο σώμα και στενότερα φτερά από τα θηλυκά, ενώ τα θηλυκά συνήθως επιτυγχάνουν μάζες σώματος 15-20% υψηλότερα από ό, τι κάνουν τα αντρικά τους ομολόγους όταν φτάσουν στην φυσική ωριμότητα. Οι καφέ λωρίδες στα στήθη είναι συνήθως πιο σκούρες και πυκνότερες στις θηλυκές από ό, τι στα αρσενικά. Οι νεαροί αυτού του είδους είναι παρόμοιοι με τους ενήλικες, εκτός από το πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα των ίριδων τους κατά τα πρώτα τους χρόνια, και μια ασυνήθιστη εμφάνιση των οπισθίων και των πτερυγίων, μια εμφάνιση που οφείλεται στις ελαφριές άκρες των πρώτων φτερά, τα οποία χάνονται από τη στιγμή που βλέπουν τον πρώτο τους χειμώνα.

Διατροφή

Είτε τα θαλάσσια ψάρια είτε τα ψάρια γλυκού νερού μπορεί να περιλαμβάνουν τα μερίδια του λέοντος της δίαιτας του Ospreys. Δεδομένου ότι τα πτηνά αυτά δεν μπορούν να βουτήξουν περισσότερο από 0, 5-1, 0 μέτρα βάθος στο νερό, οι πηγές τροφίμων τους περιορίζονται κατά κύριο λόγο σε εκείνα τα ψάρια που βρίσκονται σε ρηχά νερά ή επιφανειακά ψάρια. Το μέσο μέγεθος του θηράματός τους κυμαίνεται μεταξύ 8 και 14 ιντσών (20 και 36 εκατοστά). Η διεισδυτική όραση του Ospreys μπορεί να εντοπίσει υποβρύχιες κινήσεις από ύψος 10 έως 40 μέτρα (33-131 πόδια) πάνω από την επιφάνεια του νερού. Αφού σημείωσαν τους στόχους τους, τα πτηνά αιωρούνται πάνω από το νερό για λίγα λεπτά πριν βυθιστούν στο νερό, τα πόδια πρώτα, για να αρπάξουν το θήραμά τους. Αυτό το είδος πτηνών είναι καλά σχεδιασμένο από τη φύση για να ανταποκριθεί στις αρπακτικές τροφικές του συνήθειες. Με αιχμηρά καρφιά κάτω από τα δάχτυλα των ποδιών, τα τανάλια με ζυγαριές που βλέπουν προς τα πίσω και τα ρουθούνια που μπορούν να κλείσουν κατά την κατάδυση στο νερό, ο αποτελεσματικός αρπαγής είναι καλά εξοπλισμένος για να πετύχει εύκολα τις προσπάθειές του για να πιάσει τα ψάρια.

Οικότοπος και εύρος

Τα Ospreys συχνά συχνοί χώροι με ρηχά αλιευτικά πεδία ή βαθύτερα νερά όπου η σχολή ψαριών πλησιάζει στην επιφάνεια. Περιοχές με εκτάσεις ρηχών, γεμάτων με ψάρια νερά, όπως λίμνες, έλη, λιμνοθάλασσες και ποτάμια, χρησιμεύουν ως ιδανικά ενδιαιτήματα για να ευδοκιμήσουν αυτά τα πουλιά. Μετά από τα γεράκια του Πέρκερ, το Ospreys είναι το δεύτερο πιο συνηθισμένο πουλί, ή αρπακτικό, στον κόσμο. Εκτός από την Ανταρκτική, βρίσκονται στις τροπικές, υποτροπικές περιοχές και εύκρατες από όλες τις άλλες ηπείρους. Το καλοκαίρι, τα Ospreys βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική από την Αλάσκα μέχρι το Newfoundland και πιο νότια προς τη Φλώριδα και την ακτή του Κόλπου. Κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, εκτρέφονται επίσης σε όλες τις περιοχές της Ευρώπης. Οι Ospreys μεταναστεύουν κατά μήκος της ακτής προς τη Νότια Αμερική, τη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία και τη Βόρεια Αφρική κατά τη χειμερινή περίοδο. Στην Αυστραλία, αυτά τα πουλιά έχουν κατά κύριο λόγο καθιστική παρουσία που δεν έχει μείζονες μεταναστεύσεις. Οι χρυσαετοί, οι φαλακρές αετοί, οι κουκουβάγιες κουκουβάγιες αποτελούν τους συνηθέστερους φυσικούς θηρευτές αυτών των πουλιών. Κατά τη διάρκεια της περιόδου από τη δεκαετία του 1950 έως τη δεκαετία του '70, οι πληθυσμοί του Osprey μειώθηκαν σημαντικά λόγω της αχαλίνωτης χρήσης φυτοφαρμάκων που δηλητηρίασαν αυτά τα πουλιά και αραιώθηκαν τα κελύφη αυγών τους. Ωστόσο, η αυστηρή εφαρμογή των απαγορεύσεων για τα επιβλαβή φυτοφάρμακα, όπως η απαγόρευση του DDT του 1972, συνέβαλε στην αποκατάσταση των πληθυσμών του Osprey σε ασφαλέστερα επίπεδα. Τα αποτελέσματα της κατάστασης διατήρησης, που παρέχεται από την Αμερικανική έρευνα για τα πουλιά αναπαραγωγής, παρουσίασαν μια ενθαρρυντική αύξηση των πληθυσμών του Osprey, δείχνοντας ρυθμό ανάπτυξης 2, 5% ετησίως μεταξύ 1966 και 2010.

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Τα Ospreys είναι συνήθως μοναχικά στη φύση και τυπικά φεύγουν μόνοι τους ή σε μικρές ομάδες από έξι έως δέκα. Είναι γνωστό ότι υπερασπίζουν τους άμεσους τόπους φωλεοποίησης τους, συνήθως από άλλα Ospreys, αν και δεν είναι αυστηρά εδαφικοί, θέτοντάς τους εκτός από τα περισσότερα άλλα ψάρια που τρώνε πουλιά. Οι αεροπορικές εκδιώξεις για την υπεράσπιση των φωλιών είναι πολύ συνηθισμένες μεταξύ αυτών των πτηνών και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνουν αρκετά έντονες. Προτιμούν τη δροσιά σε ανοιχτές περιοχές, όπως τα γυμνά κλαδιά των δέντρων, και μπορεί επίσης να πετάξουν στο έδαφος για ζεστασιά στις κρύες μέρες. Τα εκκολαπτήρια είναι γνωστό ότι ανταγωνίζονται επιθετικά στις πηγές τροφίμων, με αποτέλεσμα συχνά την εξάλειψη των πιο αδύναμων μελών τους, τα οποία έχουν εκκολαφθεί αργότερα.

Αναπαραγωγή

Τα Ospreys βρέθηκαν να ζευγαρώνουν για τη ζωή, αν και έχουν αναφερθεί σπάνιες περιπτώσεις πολυανδριδίων. Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, ένα ζευγάρι ανδρών και γυναικών θα συμμετάσχει σε περίοδο συνεργασίας 5 μηνών για να αυξήσει τους απογόνους τους. Οι φωλιές χτίζονται προσεκτικά από τους συνεργάτες ζευγαρώματος χρησιμοποιώντας ραβδιά, με μια συμπαγή επένδυση από φύκια, χλοοτάπητες, αμπέλια και άλλα τέτοια υλικά μέσα τους. Το αρσενικό ασχολείται πρωτίστως με τη συλλογή όλων αυτών των υλικών, ενώ η γυναίκα τους τα φροντίζει να χτίσουν τη φωλιά. Φωλιές που χτίστηκαν στην πρώτη σεζόν του ζευγαριού είναι συνήθως μικρές αλλά, όπως διαρκούν χρόνια, οι φωλιές μπορούν να γίνουν μεγάλες, μερικές αρκετά μεγάλες ώστε να φιλοξενήσουν και έναν άνθρωπο. Μέσα σε ένα μήνα μετά το ζευγάρωμα, ανάμεσα στα δύο και τα 4 λευκά αυγά, με διακριτικά έμπλαστρα καστανού χρώματος, τοποθετούνται από το θηλυκό. Ο μέσος χρόνος μεταξύ της εκκόλαψης των αυγών και της φυσικής ανάπτυξής τους σε νεογνά συνήθως διαρκεί περίπου 10 εβδομάδες.

Συνιστάται

Θρησκευτικές πεποιθήσεις στη Λετονία
2019
Ποιος σκότωσε τον Αβραάμ Λίνκολν;
2019
Τι είναι ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος του χαρτιού;
2019