Wolverine Γεγονότα: Ζώα της Βόρειας Αμερικής

Φυσική περιγραφή

Το wolverine είναι το μεγαλύτερο επίγειο μέλος της οικογένειας Mustelid, το οποίο περιλαμβάνει επίσης Weasels, Badgers, Otters, Ferrets και Minks. Έχει ένα ευρύ κεφάλι, μικρά μάτια και μικρά στρογγυλεμένα αυτιά. Το σώμα του είναι καλυμμένο με λιπαρή, σκούρα καφέ γούνα, που το καθιστά ανθεκτικό στον παγετό. Έχει συχνά μια μαύρη μάσκα προσώπου και μια λωρίδα που τρέχει και στις δύο πλευρές του σώματός της. Συνήθως ζυγίζουν λιγότερο από 35 λίβρες, τα wolverines είναι παρ 'όλα αυτά κατασκευασμένα δυναμικά, έχοντας ισχυρά, κοντό πόδια με φαρδιά πόδια ιδανικά για να ταξιδέψουν στο χιόνι. Οι Γουόλβερνι έχουν επίσης ειδικές γομφίους στην πλάτη του στόματος τους, οι οποίες περιστρέφονται κατά 90 μοίρες, επιτρέποντάς τους να αποκόψουν το κρέας από το θήραμα ή το μαρμελάδα που έχει παγώσει στερεό.

Διατροφή

Οι Γουόλβεν είναι παμφάγα που προτιμούν το κρέας και είναι ικανά και ευέλικτα τόσο ως αρπακτικά ζώα όσο και ως παγιδευτές. Οι κυνηγούν κυρίως μικρά έως μεσαία θηλαστικά, όπως οι χοίροι, οι σκίουροι, οι κάστορες, οι μαρμαράδες, τα κουνέλια, τα ποντίκια, τα ποντίκια, τα κοτσάνια και οι γλύπτες. είναι πολλές φορές μεγαλύτερες από αυτές. Συνήθως επιδιώκουν τη ζωντανή λεία που είναι πιο εύκολο να αποκτήσουν, όπως τα ζώα που έχουν παγιδευτεί, τα νεαρά θηλαστικά που δεν έχουν αναπτυχθεί και τα ζώα που έχουν επιβαρυνθεί από το βαρύ χιόνι. Εκτός από τις πιο συνηθισμένες τους θανάτους, οι ουίσκοι τους ικανοποιούνται μερικές φορές από τα συμπληρώματα πουλερικών, αυγών, κονδύλων και ριζών, καρπών και σπόρων, φρούτων και μούρων και άλλων μορφών φυτικής ύλης.

Οικότοπος και εύρος

Τα πολεμοφόδια βρίσκονται μόνο μέσα στα δάση της βόρειας θάλασσας, τη τάιγκα και την Τούντρα σε όλα τα υποαρκάρχα γεωγραφικά πλάτη της Ευρασίας και του Νέου Κόσμου. Όσοι ζουν στις Κάτω 48 συνεχόμενες Ηνωμένες Πολιτείες τείνουν να ζουν στις πιο ανθεκτικές και απομακρυσμένες περιοχές, ξοδεύοντας τον μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ψηλά υψόμετρα, κατά καιρούς πάνω από την ξυλεία. Περαιτέρω βόρεια στην Αλάσκα και τον Καναδά, τα wolverines μπορούν να βρεθούν μέσα σε μια μεγάλη ποικιλία υψών και υποαρκτικών οικοτόπων, συμπεριλαμβανομένων των βόρειων δασών, της Τούντρας και των δυτικών βουνών. Λόγω της υπερβολικής παγίδευσης και του κατακερματισμού των οικοτόπων, η περιοχή τους έχει σημειώσει σημαντική μείωση και οι πληθυσμοί τους έχουν υποστεί σταθερή πτώση από τον 19ο αιώνα. Παρόλα αυτά, η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης αναφέρει ότι το είδος τους έχει κατάσταση διατήρησης της "ελάχιστης ανησυχίας" ότι κινδυνεύει ή εξαφανίζεται.

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Τα πολεμοφόδια είναι συνήθως πολύ μοναχικά και εδαφικά ζώα και ως εκ τούτου χρειάζονται πολλά περιθώρια για περιπλανήσεις. Τα μεμονωμένα wolverines μπορούν να ταξιδεύουν μέχρι και 15 μίλια (24 χιλιόμετρα) σε μια μέρα, αναζητώντας πηγές τροφίμων. Ως εκ τούτου, υπερασπίζονται μεγάλες, αποκλεισμένες από το φύλο περιοχές που επισημαίνουν με τα ούρα τους. Ωστόσο, έχουν επίσης μια κοινωνική πλευρά, αν και όχι στο βαθμό της διαμόρφωσης μεγάλων κοινοτήτων. Τα αρσενικά και θηλυκά εδάφη επικαλύπτονται συνήθως και τα ζευγάρια ζευγαρώματος και τα νεογνά τους έχουν πολύ ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς. Στην πραγματικότητα, οι γονείς θα διατηρήσουν ισχυρούς δεσμούς με τα πακέτα τους ακόμη και μετά την ενηλικίωσή τους. Λόγω της ζεστασιάς που προσφέρει η εξαιρετικά πυκνή τους γούνα και τα μεγάλα πόδια παρόμοια με τα χιονοπέδιλα που τους επιτρέπουν να καλύπτουν αποτελεσματικά το χιόνι και το κατεψυγμένο έδαφος, δεν κάνουν χειμερία νάρκη και παραμένουν πολύ δραστήριοι κατά τους χειμερινούς μήνες.

Αναπαραγωγή

Τα κυρίαρχα αρσενικά θα σχηματίσουν σχέσεις ζευγαρώματος δια βίου με δύο ή τρεις γυναίκες εταίρους τις οποίες θα διατηρήσουν σε όλες τις εποχές αναπαραγωγής, ενώ άλλοι άντρες απομένουν τελείως χωρίς έναν δικό τους φίλο. Η περίοδος ζευγαρώματος συνήθως τρέχει καθ 'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αν και το έμβρυο δεν αναπτύσσεται μέχρι τις αρχές του χειμώνα λόγω ενός μηχανισμού "καθυστερημένης" εμφύτευσης του εμβρύου στη μήτρα σε μια διαδικασία γνωστή ως "εμβρυϊκή διάπλαση". Μετά από μια περίοδο κυήσεως μεταξύ 30 και 50 ημερών, τα εμποτισμένα θηλυκά wolverines θα γεννήσουν ένα σκουπίδι δύο ή τριών σετ νωρίς την άνοιξη σε σκάλες που παρέχουν ασφάλεια και ένα ρυθμιστικό διάλυμα σε κρύο. Τα κιτ γεννιούνται καθαρά λευκά και με τα μάτια κλειστά. Μετά τη γέννηση, τα wolverines αναπτύσσονται ραγδαία, φθάνοντας σε ώριμα μεγέθη κατά το πρώτο έτος.

Συνιστάται

Οι διαφορετικοί τύποι παγετώνων
2019
Τι είναι ο ιός Zika; - Ασθένειες του Κόσμου
2019
Οι νότιες πρωτεύουσες του κόσμου
2019