Red Fox: Ζώα της Βόρειας Αμερικής

Φυσική περιγραφή

Η κόκκινη αλεπού, της οποίας η επιστημονική ονομασία είναι Vulpes vulpes, είναι ένα μικρό θηλαστικό που μοιάζει με σκύλο και είναι ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέλη της τάξης των σαρκοφάγων. Ενώ η Red Fox είναι γνωστή για την μεγάλη ασαφή ουρά της, η οποία αποτελεί το ένα τρίτο του συνολικού μήκους του σώματος, έχει επίσης ένα κοφτερό, μυτερό πρόσωπο και αυτιά, ένα ευκίνητο και ελαφρώς χτισμένο σώμα και ένα παλτό μαύρης γούνας. Ενώ η γούνα στην πλάτη, τις πλευρές και το κεφάλι είναι πορτοκαλί-κόκκινο, έχει επίσης λευκή γούνα κάτω από το λαιμό και στο στήθος της. Είναι το μεγαλύτερο είδος του γένους Vulpes «αληθινής αλεπούς». Αν και οι αρσενικές αλεπούδες είναι συνήθως μεγαλύτερες από τις γυναίκες, η μέση κόκκινη αλεπού συνήθως ζυγίζει μεταξύ 6 και 24 κιλών (3 έως 11 κιλά) και το μέσο σωματικό μήκος τους κυμαίνεται μεταξύ 2, 5 και 3, 5 πόδια (90 και 112 εκατοστά).

Διατροφή

Η κόκκινη αλεπού είναι ένα παμφάγο ζώο του οποίου η διατροφή ποικίλλει πολύ λόγω του τοπικού περιβάλλοντος και της εποχής. Αν και οι κόκκινες αλεπούδες βασίζονται κυρίως στα μικρά θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των ψηλών, των ποντικιών, των σκίουρων, των λεμονιών, των τρωκτικών, των κουνελιών και των πουλιών, θα τρώνε επίσης λαχανικά και φρούτα. Αν όμως ζουν κοντά στον ανθρώπινο πληθυσμό, μπορούν επίσης να δειπνήσουν σε σκουπίδια και τροφές για κατοικίδια ζώα. Οι κόκκινες αλεπούδες είναι πολύ καλοί κυνηγοί και είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά την προμήθεια τροφίμων. Ως εκ τούτου, θα προγραμματίσουν μπροστά και θα συνεχίσουν να κυνηγούν ακόμη και όταν είναι γεμάτοι. Συνήθως θα αποθηκεύουν επιπλέον τρόφιμα κάτω από τα φύλλα, το χιόνι ή τη βρωμιά και θα επισημαίνουν τις θέσεις αποθήκευσης με τα ούρα τους.

Οικότοπος και εύρος

Ενώ οι κόκκινες αλεπούδες ζουν σε όλο τον κόσμο, είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα θηλαστικά στη Βόρεια Αμερική. Μπορούν να ευδοκιμήσουν σε πολλά διαφορετικά ενδιαιτήματα, συμπεριλαμβανομένων δασών, λιβαδιών, βουνών και ερήμων. Επίσης, προσαρμόζονται καλά σε περιβάλλοντα που κατοικούν σε ανθρώπους, όπως αγροκτήματα, προαστιακές περιοχές, ακόμη και κοντά σε μεγάλες αστικές κοινότητες. Ζουν συνήθως στις άκρες των δασωμένων περιοχών, των λιβαδιών και των γεωργικών εκτάσεων, και τυπικά μόνο χτίζουν λίμνες για να αναπαραχθούν μέσα. Τα πετρώματα τους είναι συνήθως 4 έως 8 τετραγωνικά μέτρα και εκσκαφέρονται σε άμμο και έδαφος. Λόγω της προσαρμοστικότητάς τους και της ευελιξίας τους, διαπιστώθηκε ότι αναπτύσσονται σε μεγάλο μέρος του Βόρειου Ημισφαιρίου και ως εισαγόμενο είδος στην Αυστραλία.

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Οι κόκκινες αλεπούδες μπορούν είτε να δημιουργήσουν μόνιμες σειρές σπιτιών μέσα σε συγκεκριμένες περιοχές, είτε να είναι προσκυνητές χωρίς σταθερή κατοικία για να μιλήσουν. Όπως και πολλά άλλα ζώα, χρησιμοποιούν ούρα για να επισημάνουν τα δικά τους εδάφη, να εντοπίσουν τοποθεσίες κρυφής μνήμης και να επισημάνουν το φαγητό τους. Αλλά τα ούρα δεν σημαίνουν μόνο εχθρότητα, καθώς οι αλεπούδες το χρησιμοποιούν για να σηματοδοτούν και να χαιρετούν ο ένας τον άλλον. Ως νυκτερινά ζώα, κυνηγούν συνήθως τη νύχτα. Παρόλο που συνήθως τροφοδοτούν μόνοι τους, μερικές φορές θα συγκεντρωθούν σε περιοχές πλούσιες σε πόρους. Οι εξαιρετικές αισθήσεις τους για όραση, οσμή και ακοή συνδυάζονται για να γίνουν εξαιρετικοί κυνηγοί. Οι κόκκινες αλεπούδες είναι κοινωνικά ζώα και θα μοιράζονται την περιοχή με τις οικογενειακές τους ομάδες. Οι αλεπούδες συνήθως εγκαταλείπουν την οικογένειά τους όταν φτάσουν στην ενηλικίωση, οπότε προσπαθούν να δημιουργήσουν δικά τους εδάφη.

Αναπαραγωγή

Ένα διασκεδαστικό γεγονός για τις κόκκινες αλεπούδες είναι ότι συνήθως είναι μονογαμικές, όπως και οι άνθρωποι. Ωστόσο, σε αντίθεση με τους περισσότερους ανθρώπους, αναπαράγονται συχνότερα, μία φορά το χρόνο. Κάθε αρσενική αλεπού θα σηματοδοτήσει το έδαφός της μέσω εκκρίσεων και ούρων φορτωμένων με ορμονικά αρώματα στις αρχές του χειμώνα, σε προσπάθειες να προσελκύσουν έναν πιθανό σύντροφο. Μετά το ζευγάρωμα, ένα ζεύγος ζευγαριών θα συμμετάσχει σε πολλές από τις στοργικές δραστηριότητες μαζί, με τη θρησκεία να κορυφώνεται στην αναπαραγωγή. Οι κόκκινες αλεπούδες γενικά εκτρέφονται το χειμώνα, από τα τέλη Δεκεμβρίου έως τα μέσα Μαρτίου. Μετά την αναπαραγωγή, ένα ζευγάρι θα αναζητήσει ένα ασφαλές και υγιές κρησφύγετο, το οποίο μπορεί συχνά να είναι ένα εγκαταλελειμμένο ξύλινο δάσος ή αυτό ενός άλλου ζώου. Η θηλυκή αλεπού γεννιέται μετά από λίγο λιγότερο από δύο μήνες ζευγαρώματος, σε μια στρωμνή που μπορεί να κυμαίνεται από 2 έως 12 νεογνά, ενώ ο μέσος αριθμός είναι πέντε. Κατά τη γέννηση, οι κόκκινες αλεπούδες είναι τυφλοί, κωφοί και χωρίς δόντια, και στην πραγματικότητα καφέ ή γκρι. Η λαμπερή κόκκινη ακτή τους αναλαμβάνει συνήθως μέχρι το τέλος του πρώτου μήνα. Οι κόκκινες αλεπούδες θα φτάσουν σε ενήλικες σωματικές αναλογίες έως την ηλικία των έξι έως επτά μηνών.

Συνιστάται

Οι διαφορετικοί τύποι παγετώνων
2019
Τι είναι ο ιός Zika; - Ασθένειες του Κόσμου
2019
Οι νότιες πρωτεύουσες του κόσμου
2019