Pygmy Hippo Γεγονότα: Ζώα της Αφρικής

Φυσική περιγραφή

Ο πυγμαίος ιπποπόταμος είναι μια μικρότερη έκδοση του πιο γνωστού κοινού ιπποπόταμου, που ανήκουν και στους οικογενειακούς ιπποπόταμους . Διαθέτει σώμα με σχήμα βαρελιού και το χρώμα του δέρματος είναι είτε μαύρο-καφέ ή γκριζωπό μοβ. Ο πυγμαίος ιπποπόταμος έχει ένα φαρδύ ρύγχος, και τα κοντόχονστα πόδια. Τα δάχτυλα του ποδιού είναι χωρισμένα και έχουν αιχμηρά καρφιά και οι κοπτήρες και οι κυνόδοντες μοιάζουν με καρφιά. Όταν ωριμάσει, το ύψος των ιπποπόταμων στους ώμους θα είναι μεταξύ 31, 5 και 39, 4 ίντσες (80-100 εκατοστά) και το βάρος του μεταξύ των 353 και 595 κιλών (160-270 κιλά). Το μήκος του σώματος του από το κεφάλι μέχρι το νάρθηκα είναι μεταξύ 59, 1 και 68, 9 ίντσες (150-175 εκατοστά) και έχει ουρά οκτώ ιντσών (20 cm).

Διατροφή

Ένας πυγμαίος ιπποπόταμος είναι φυτοφάγος. Η διατροφή του αποτελείται από μια ποικιλία από βότανα, πλατύφυλλα φυτά, χόρτα, ημι-υδρόβια φυτά, βότανα, κονδύλους, ρίζες, σκνίπες, φτέρες και φτωχά φρούτα. Ο πυγμαίος ιππότης αρχίζει να τρέφει αργά το απόγευμα και το κάνει μέχρι τα μεσάνυχτα βόσκοντας γύρω από το δάσος. Μπορεί να σταθεί στα πίσω πόδια του για να φτάσει σε υψηλή βλάστηση. Τα χείλη του ιπποπόταμου είναι δύσκολες και μπορούν να πιάσουν τα φρούτα χωρίς να χρησιμοποιούν τα δόντια τους. Αν και τρώει μια ποικιλία από υδρόβια φυτά, προτιμούν τρόφιμα στη γη. Αν και έχει ένα στομάχι πολλαπλών θαλάμων παρόμοιο με αυτό ενός μηρυκαστικού, δεν μασάει τα δικά του.

Οικότοπος και εύρος

Ο πυγμαίος ιπποπόταμος είναι εγγενής στη Δυτική Αφρική. Συγκεκριμένα, ζει σε χώρες όπως η Λιβερία και, σε μικρότερο βαθμό, η Σιέρα Λεόνε, η Γουινέα και η Ακτή του Ελεφαντοστού. Τα τροπικά δάση, οι βάλτοι και τα παχιά κοντά στα νερά και τα ρέματα είναι εκεί που βρίσκεται συνήθως ο πυγμικός ιππότης. Ωστόσο, είναι λιγότερο υδάτινο από ό, τι ο κοινός ιπποπόταμος, και ξοδεύει περισσότερο χρόνο στο έδαφος. Σύμφωνα με την Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), ο Πυγμαίος Ιπποπόταμος ταξινομείται ως "απειλούμενα" είδη, με περίπου 2.000 έως 3.000 που απομένουν στην άγρια ​​φύση. Η έκθεση της Ζωολογικής Εταιρείας του Λονδίνου χαρακτηρίζει την πτώση των αριθμών τους κατά κύριο λόγο στη λαθροθηρία και τις απώλειες οικοτόπων που προκύπτουν από την ανθρώπινη υλοτομία, τις μεταλλευτικές και γεωργικές δραστηριότητες.

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Ο πυγμαίος ιπποπόταμος είναι μοναχικός, εκτός από την αναπαραγωγή ή την εκτροφή νεαρών. Είναι ντροπαλός και δεν υπερασπίζεται την επικράτειά του, αλλά συνήθως τρέχει όταν έρχεται αντιμέτωπος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα συρρέουν σε μικρές οικογενειακές ομάδες. Ένας θηλυκός πυρετός ιππότης έχει μια σειρά σπιτιών από περίπου 100 έως 150 στρέμματα, ενώ ένα αρσενικό έχει ένα από περίπου 400 στρέμματα σε μέγεθος. Αυτά τα ζώα κινούνται κατά μήκος μονοπατιών που χρησιμοποιούνται από άλλους ιπποπόταμους και σημειώνουν αυτές τις διαδρομές με την κοπριά τους. Όταν τρώει, ο πυγμαίος ιππότης βυθίζεται στη βλάστηση και μπορεί να ακουστεί μέχρι τα 150 πόδια μακριά όταν το κάνει. Τα λεοπάρδαλα είναι οι κύριοι φυσικοί θηρευτές των πυγμαίων ιπποπόταμων.

Αναπαραγωγή

Ένας πυγμαίος ιπποπότας φτάνει σε σεξουαλική ωριμότητα μεταξύ 3 και 5 ετών. Για να αναπαράγει, ο αρσενικός πυγμαίος ιπποπόταμος αναζητά μια σεξουαλικά ώριμη γυναίκα και σχηματίζουν μια εταιρική σχέση. Το ζευγάρι ζευγαρώνει είτε σε γη είτε σε νερό και μπορεί να συνυπάρχει μέχρι και 4 φορές όταν ένα θηλυκό είναι "σε θερμότητα". Η περίοδος κύησης τους διαρκεί από 180 έως 210 ημέρες και η γυναίκα γεννιέται στη γη σε ένα μοσχαράκι. Αυτό το μοσχάρι ζυγίζει μεταξύ περίπου 10 και 14 κιλών (4, 5-6, 5 κιλά), και όταν αυξάνεται μπορεί να κερδίσει από 10, 6 έως 21, 2 ουγκιές (300-600 γραμμάρια) καθημερινά. Η αναμενόμενη διάρκεια ζωής ενός ιπποπόταμου ιππότης είναι μεταξύ 30 και 50 ετών.

Συνιστάται

Θρησκευτικές πεποιθήσεις στη Λετονία
2019
Ποιος σκότωσε τον Αβραάμ Λίνκολν;
2019
Τι είναι ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος του χαρτιού;
2019