Πόσα είδη Capybaras υπάρχουν;

Τι είναι το Capybara;

Το capybara είναι ένα ημι-υδρόβιο είδος θηλαστικού που ανήκει στη σειρά των τρωκτικών. Κατά μέσο όρο, αυτό το είδος αυξάνεται σε περίπου 4 πόδια σε μήκος, 2 πόδια σε ύψος, και μέχρι 100 λίβρες σε βάρος, καθιστώντας το μεγαλύτερο τρωκτικό στον κόσμο. Το capybara έχει ένα βαρύ σώμα σε αναλογία με το μέγεθος των ποδιών του, τα οποία είναι μακρύτερα στην πλάτη από ό, τι μπροστά. Αυτό το μεγάλο τρωκτικό καλύπτεται σε μια σκούρα κοκκινωπή-καστανή γούνα με ανοιχτόχρωμη γούνα γύρω από τη μύτη και το στόμα. Το σκούρο γκρι δέρμα μπορεί να δει κάτω από τη γούνα σε ορισμένα μέρη. Το capybara είναι ένα κοινωνικό ζώο που ζει σε μεγάλες ομάδες. η μεγαλύτερη από αυτές τις ομάδες καταγράφεται στα 100, αν και οι ομάδες των 10 είναι πολύ συχνότερες. Ο οικότοπός του κυμαίνεται από πεδινές πεδιάδες έως τροπικά δάση, παρόλο που το σπίτι του είναι πάντα κοντά σε ένα σώμα νερού (λίμνες, ποτάμια και βάλτοι, για παράδειγμα). Η διατροφή του αποτελείται από φυτά που αναπτύσσονται κοντά στο νερό, όπου αυτό το είδος τρώει 6 με 8 λίβρες χόρτα κάθε μέρα. Αυτό το είδος έχει προσαρμοστεί φυσικά σε έναν υδρόβιο τρόπο ζωής με τα μάτια και τη μύτη του να βρίσκονται κοντά στην κορυφή του κεφαλιού του. Αυτή η τοποθέτηση επιτρέπει στο capybara να παραμείνει βυθισμένο στο νερό ενώ παίρνει μια γρήγορη αναπνοή αέρα και σαρώνει την περιοχή για πιθανούς θηρευτές. Εάν είναι απαραίτητο, το capybara μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του για περίπου 5 λεπτά για να αποφύγει τον κίνδυνο.

Πόσα είδη Capybaras υπάρχουν;

Το capybara ανήκει στο γένος Hydrochoerus και διαιρείται σε δύο ζώντα είδη: το H. hydrochaeris και το H. isthmius . Δύο άλλα είδη, το H. gaylordi και το H. ballesterensis, εξαφανίστηκαν.

Η H. hydrochaeris, επίσης γνωστή ως carpincho, έχει μεγάλη περιοχή διανομής σε όλη τη Νότια Αμερική. Έχει καταγραφεί στο Περού, την Κολομβία, τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή, τη Βολιβία, τον Ισημερινό, τη Γουιάνα, την Ουρουγουάη, την Παραγουάη και τη Βραζιλία. Στη Βενεζουέλα και τη Βραζιλία, το είδος αυτό αναπαράγεται όλο το χρόνο. Η κυοφορία του διαρκεί περίπου 4 μήνες και γεννά 3-4 απογόνους. Το H. hydrochaeris περιλαμβάνεται στη λίστα της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), διότι έχει μεγάλο πληθυσμιακό μέγεθος, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ζει σε προστατευόμενες περιοχές.

Ο H. isthmius, επίσης γνωστός ως μικρός capybara, έχει πολύ μικρότερη περιοχή διανομής. Αυτό το είδος μπορεί να βρεθεί στις δυτικές περιοχές της Βενεζουέλας, στις βορειοδυτικές περιοχές της Κολομβίας και στις ανατολικές περιοχές του Παναμά. Θεωρείται ότι είναι λιγότερο συχνή στη Βενεζουέλα απ 'ό, τι στις άλλες χώρες. Η περίοδος κυοφορίας αυτού του είδους είναι βραχύτερη από τα άλλα είδη μεταξύ 104 και 111 ημερών. Γένει μεταξύ 2 και 8 απογόνους. Λόγω της έλλειψης πληροφοριών για το συγκεκριμένο είδος, η IUCN δεν έχει ακόμη ταξινομήσει την κατάσταση διατήρησής της.

Απειλές Αντιμετωπίζοντας το Capybara

Το capybara αντιμετωπίζει αρκετές απειλές κατά τη διάρκεια της ζωής του, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών και ανθρωπογενών. Και τα δύο είδη απειλούνται από την αυξανόμενη αποψίλωση λόγω της ξυλείας και της γεωργικής βιομηχανίας. Επιπλέον, οι υδάτινοι οικοτόποι τους απειλούνται καθώς τα αναπτυξιακά έργα εκλύουν το νερό για να ανοίξουν δρόμο για τα κατασκευαστικά έργα. Το capybara επίσης θηρεύεται ως πηγή τροφής από ορισμένες τοπικές κοινότητες και το δέρμα του αποτιμάται ως πηγή δέρματος.

Συνιστάται

Σε ποια ήπειρο βρίσκεται η Ιερουσαλήμ;
2019
Τι είναι το βιολογικό;
2019
Κορυφαίες χώρες παραγωγής καφέ
2019