Πιγκουίνοι της Ανταρκτικής

Επτά είδη πιγκουίνων κατοικούν στη γη και στο νερό μέσα και γύρω από την κατεψυγμένη ήπειρο της Ανταρκτικής. Αυτά τα πτηνά χωρίς πτήση, που είναι γνωστά για την εμφάνιση που μοιάζει με σμόκιν και το βάδισμα, αποτελούν μείζονα έλξη για τους τουρίστες που τολμούν να εξερευνήσουν την ακραία ήπειρο. Ωστόσο, με την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή, απειλείται ο βιότοπος αυτών των ήπιων, κοινωνικών πτηνών. Εδώ, προσπαθούμε να διερευνήσουμε τις ζωές αυτών των ειδών πιγκουίνος της Ανταρκτικής και τα διακριτικά χαρακτηριστικά τους.

7. Penguin Rockhopper -

Οι πιγκουίνοι Rockhopper είναι μικρού μεγέθους πιγκουίνοι που διακρίνονται από άλλα είδη πιγκουίνων από τα κόκκινα μάτια τους, ροζ webbed πόδια, πορτοκαλί ράμφος, και τα μαύρα και κίτρινα φτερά ακανθώδη κεφάλι. Τρία υποείδη αυτών των πιγκουίνων βρίσκονται σε ένα ευρύ φάσμα από την Ανταρκτική στον Νότιο Ατλαντικό και τον Ινδικό Ωκεανό. Κρίκοι και καρκινοειδή αποτελούν τη διατροφή των σαρκοφάγων πτηνών. Τα καλαμάρια και τα μυκητοειδή ψάρια κατά καιρούς θηρεύονται από τους πιγκουίνους. Αυτά τα ζώα μπορούν να βουτήξουν 330 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας σε αναζήτηση θηραμάτων και μπορούν να μείνουν στη θάλασσα για αρκετές ημέρες κατά τη διάρκεια της περιόδου κυνηγιού.

6. Πιγκουίνος μακαρόνι -

Ο πιγκουίνος μακαρόνι έχει μια ευρεία διανομή, που βρίσκεται από την χερσόνησο της Ανταρκτικής στις υποανταρκτικές περιοχές. Αυτοί οι πιγκουίνοι διακρίνονται εύκολα από το κίτρινο χρώμα τους. Το κεφάλι και τα άνω φτερά του σώματος είναι σαφώς σκοτεινά, μια έντονη αντίθεση κατά των λευκών υποσχέσεων. Τα καρκινοειδή, τα κεφαλόποδα και τα ψάρια είναι οι κύριες πηγές τροφής για αυτά τα θαλάσσια πουλιά. Αυτοί οι πιγκουίνοι στην Ανταρκτική γνώρισαν απότομες πτώσεις από τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτή η μείωση του πληθυσμού έχει προκαλέσει την IUCN να χαρακτηρίσει τους πιγκουίνους ως ευάλωτους. Οι ανεύθυνες αλιευτικές δραστηριότητες και η κλιματική αλλαγή μείωσαν δραστικά την πηγή τροφής των πιγκουίνων μακαρόνια, η οποία, με τη σειρά της, επηρέασε δυσμενώς τους πληθυσμούς αυτών των πλασμάτων.

5. King πιγκουίνος -

Ο βασιλιάς πιγκουίνος είναι ένα μεγάλο είδος πιγκουίνος που φυλώνει στα υποθαλάσσια νησιά του Νότιου Ωκεανού. Αυτοί οι πιγκουίνοι μοιάζουν πολύ με τους αυτοκράτορες πιγκουίνους. Είναι 70 έως 100 cm ψηλά, ενώ τα αρσενικά είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα θηλυκά. Διακοσμούν ένα φαρδύ μπάλωμα μάγουλο που έχει χρώμα πορτοκαλί, σε αντίθεση με τους πιγκουίνους αυτοκράτορα που έχουν λευκή μάγουλο. Όπως οι πιγκουίνοι αυτοκράτορα, οι πιγκουίνοι βασιλιάδες έχουν ένα κίτρινο-πορτοκαλί φτέρωμα στην κορυφή του στήθους. Αυτοί οι πιγκουίνοι τροφοδοτούν κυρίως με μικρά ψάρια και καλαμάρια και μπορούν να βουτήξουν περισσότερα από 980 πόδια υποβρύχια ενώ ψάχνουν. Οι Orcas και οι σφραγίδες συχνά προηγούνται των ενήλικων βασιλιάδων πιγκουίνων ενώ τα θαλάσσια πτηνά τρέφονται με μικρά νεοσσούς και αυγά αυτών των αντάρτικων πιγκουίνων

4. Penguin Gentoo -

Ένα άλλο είδος των πιγκουίνων της Ανταρκτικής, το gentoos είναι το τρίτο μεγαλύτερο είδος πιγκουίνος και ο ταχύτερος υποβρύχιος κολυμβητής μεταξύ όλων των πιγκουίνων. Μια φαρδιά λευκή λωρίδα σε σχήμα καπό σε όλη την κορυφή του κεφαλιού των πιγκουίνων gentoo βοηθά να τα διακρίνει κανείς εύκολα από άλλα είδη πιγκουίνων. Έχουν επίσης μεγαλύτερη και πιο προεξέχουσα ουρά από οποιοδήποτε άλλο είδος πιγκουίνου. Το Gentoos τρέφεται με κριλ και ψάρι και με τη σειρά του, είναι το θήραμα των φώκιας λεοπάρδαλης, των φαλαινών δολοφόνων και των θαλάσσιων λιονταριών. Δυστυχώς, οι πιγκουίνοι gentoo κατατάσσονται ως σχεδόν απειλούνται από την IUCN λόγω της ταχείας μείωσης ορισμένων πληθυσμών αυτών των πιγκουίνων.

3. Πιγκουίνος αυτοκράτορα -

Ο πιό ψηλός και βαρύτερος μεταξύ των πιγκουίνων, οι αυτοκράτορες πιγκουίνοι είναι ενδημικοί Ανταρκτικοί πιγκουίνοι. Αυτοί οι πιγκουίνοι ζυγίζουν μεταξύ 25 και 44 kg και είναι περίπου 122 cm ψηλοί. Μπορούν να ταυτοποιηθούν λόγω του μεγάλου μεγέθους τους, της μαύρης ραχιαίας επιφάνειας και της κεφαλής, του ανοιχτού κίτρινου μαστού, της λευκής κοιλιάς και των μπατονιών που έχουν έντονο κίτρινο χρώμα. Τα καρκινοειδή, τα κεφαλόποδα και τα ψάρια αποτελούν τη διατροφή των αυτοκράτορα πιγκουίνων. Μπορούν να βουτήξουν σε βάθη 1.755 ποδιών και να παραμείνουν υποβρύχια για 18 λεπτά. Τα στερεά οστά, η μοναδικά δομημένη αιμοσφαιρίνη και η ικανότητα να μειώνουν τον μεταβολισμό επιτρέπουν σε αυτούς τους πιγκουίνους να βουτήξουν σε τόσο μεγάλα βάθη. Αυτοί οι πιγκουίνοι της Ανταρκτικής είναι οι μόνοι που εκτρέφονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην κατεψυγμένη ήπειρο.

2. Adelie penguin -

Οι πιγκουίνοι Adelie είναι μεσαίου μεγέθους πιγκουίνοι με ύψος που κυμαίνεται από 46 έως 71 cm. Ο λευκός δακτύλιος που περιβάλλει τα μάτια αυτών των πιγκουίνων της Ανταρκτικής συμβάλλει στη διάκρισή τους από άλλα είδη. Krills, καλαμάρια, και silverfish είναι το κύριο φαγητό τους. Τα σκουά, οι σφραγίδες λεοπάρδαλης και οι φάλαινες δολοφόνων είναι οι θηρευτές νέων και ενήλικων πιγκουίνων Adelie. Οι πιγκουίνοι Adelie ταξινομούνται ως Κοντά Απειλούμενα από την IUCN αν και μια απογραφή πιγκουίνος που διεξήχθη το 2014 έδειξε ότι ο αριθμός αυτών των πιγκουίνων έχει αυξηθεί σημαντικά σε σύγκριση με την προηγούμενη απογραφή. Η κλιματική αλλαγή είναι πιθανώς η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν αυτοί οι πιγκουίνοι.

1. Πιγκουίνος με γάντζο -

Ο πιγκουίνος τσιντέπ μπορεί εύκολα να ταυτιστεί λόγω της παρουσίας μιας λεπτής, μαύρης ταινίας κάτω από το κεφάλι του που του δίνει την εμφάνιση να φοράει ένα κράνος που έχει κολλήσει κάτω από το πηγούνι. Αυτοί οι πιγκουίνοι της Ανταρκτικής έχουν μια περιπολική διανομή και έναν παγκόσμιο πληθυσμό περίπου 8 εκατομμυρίων. Οι πιγκουίνοι chinstrap συνήθως κολυμπούν 80 χλμ. Ανοιχτά από την ξηρά καθημερινά για τη διατροφή για κριλ, γαρίδες, καλαμάρια και ψάρια. Οι σφραγίδες των λεοπάρδαδων είναι οι κυριότεροι θηρευτές αυτών των πιγκουίνων.

Συνιστάται

Είναι η Τουρκία στην Ευρώπη ή την Ασία;
2019
Al-Shabaab - Διεθνείς Οργανώσεις Τρομοκρατίας
2019
10 Ενδιαφέροντα γεγονότα για το Μπρουνέι
2019