Μεγάλα κέρατα γεγονότα Κουκουβάγια: Ζώα της Βόρειας Αμερικής

5. Φυσική περιγραφή

Η Μεγάλη Κούρσα Κουκουβάγια (επιστημονική ονομασία Bubo virginianus) είναι μια αρκετά μεγάλη κουκουβάγια σε μεγάλο μέρος του Νέου Κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής, Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Συχνά ονομάζεται κουκουβάγια για τις φωνητικές του ή η τίγρη κουκουβάγια λόγω του πολύχρωμου φτερού, που αποτελείται κυρίως από διαφορετικές αποχρώσεις από καφέ και άσπρα σημάδια και μπαλώματα. Αυτά τα πουλιά διακρίνονται εύκολα από τα "plumicorns" τους, τα οποία είναι θύσανοι επιμηκυμένων φτερών που βρίσκονται στις κορυφές των κεφαλών τους, καθώς και τα κίτρινα μάτια τους και τα φτερωτά πόδια και πόδια. Η μέση κουκουβάγια κουκουβάγια μπορεί να ζυγίσει έως και 3 κιλά με φτερά φτερών φτάνοντας μέχρι και 48 ίντσες. Θεωρούνται οι βαρύτερες κουκουβάγιες στη Νότια και Κεντρική Αμερική, παρά τις μεγάλες διακυμάνσεις που παρατηρούνται στο βάρος και το μήκος τους.

4. Διατροφή

Το Great Horned Owl είναι νυχτερινό από τη φύση, που σημαίνει ότι προτιμούν να κυνηγούν για φαγητό τα βράδια και τις νύχτες, ενώ τα περισσότερα άλλα ζώα ξεκουράζονται. Είναι καλά εξοπλισμένοι για το έργο, με δύο από τα πιο έντονα μάτια στην κατηγορία των πτηνών (Aves) που τους βοηθούν να μηδενίζουν τα τρόφιμά τους στο σκοτάδι. Η διατροφή τους αποτελείται από ένα ευρύ φάσμα ζώων, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των γατών, των σκύλων, των τρωκτικών, των γερακιών, των κουνελιών, των εντόμων, των ψαριών, των κουνελιών και των αμερικανικών θηλαστικών. Περνάνουν το θήραμά τους ενώ σκαρφαλώνουν ψηλά στην έντονη δασική έκταση, συχνά κρυμμένα εντελώς από φύλλωμα και ψηλούς θάμνους. Μόλις βρουν αυτό που ψάχνουν, γρήγορα βυθίζονται προς το έδαφος με τα πτερύγια διπλωμένα και τα αντίχειρά τους έτοιμα να κρατήσουν τους στόχους τους. Τα μικρά ζώα, όπως οι σκίουροι, οι σάρπες και οι νυχτερίδες, απορρίπτονται εντελώς χωρίς να μασηθούν και να σπάσουν, μετά από τα οποία τα ανεπιθύμητα μέρη του σώματος εκτοξεύονται τόσο αποτελεσματικά όσο και γρήγορα,

3. Οικότοπος και εμβέλεια

Οι μεγάλες κουκουβάγιες κουκουβάγιες είναι από τις πιο συνηθισμένες κουκουβάγιες στην Αμερική και είναι από τις πιο ικανές και καταξιωμένες όσον αφορά το κυνήγι και την αναζήτηση τροφής. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ο πληθυσμός τους παρέμεινε σταθερός τις τελευταίες δεκαετίες, παρά το γεγονός ότι κυνηγάτο πολύ από τους ανθρώπους. Αυτά τα πουλιά προσαρμόζονται ήρεμα καλά στις ξαφνικές αλλαγές στο περιβάλλον τους και, όπως είναι νυχτερινό, δεν είναι τόσο εύκολο να εντοπιστούν καθιστώντας τους πιο ανθεκτικές έναντι της απειλής εξαφάνισης. Πιθανές αιτίες για τη μείωση του αριθμού τους είναι η δηλητηρίαση από φυτοφάρμακα (ειδικά από εκείνα που καταναλώνονται έμμεσα από τα ζώα που τρώνε και τα οποία είχαν δηλητηριαστεί πρώτα), την καταστροφή των φυσικών οικοτόπων τους και τη ρύπανση που προκαλείται από απρόσεκτες ανθρώπινες δραστηριότητες. Παρόλα αυτά, κατατάσσονται ως είδος "λιγότερο ανησυχούν" στην κόκκινη λίστα της IUCN.

2. Συμπεριφορά

Οι μεγάλες κουκουβάγιες κουκουβάγιες είναι τολμηροί και έξυπνοι κυνηγοί, προτιμώντας να παραμένουν σκαρφαλωμένοι πάνω σε κλαδιά και κλαδιά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως παχιά βούρτσα και πυκνά δάση. Είναι επιθετικοί υπερασπιστές των εδαφών τους, οι οποίοι το κάνουν με επανειλημμένες εκβιασμούς και χτυπήματα των λογαριασμών τους. Δεν τους αρέσει να έχουν εισβολείς στη μέση τους και συχνά θα κλαψουρίζουν και θα φωνάζουν όταν αντιμετωπίζουν άγνωστα ζώα ή άλλους ανθρώπους.

1. Αναπαραγωγή

Η Μεγάλη Κούρσα Κουκουβάγια είναι αυστηρά μονογαμική από τη φύση, που σημαίνει ότι συνήθως ζευγαρώνουν με έναν μόνο συνεργάτη κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Το δικαστήριο αρχίζει συνήθως γύρω από δύο ολόκληρους μήνες προτού να επιλεγούν οι σύντροφοι, πράγμα που είναι μια απόφαση του θηλυκού, μέσω της χτύπησης και της δίπλωσης της ουράς της. Τα ζευγαρώματα ζευγαρών παραμένουν μαζί για όλη τους τη ζωή, αν και μπορούν να αρχίσουν να παρασύρονται και να περνούν πιο μοναχικό χρόνο αφού οι νέοι τους μπορούν να ζήσουν μόνοι τους μακριά από τις φωλιές τους. Η επιλογή των τόπων φωλεοποίησης πραγματοποιείται από τους άνδρες. Οι χώροι θα εγκριθούν από τα θηλυκά, εφόσον βρίσκονται σε εύκολα προσπελάσιμες περιοχές αρκετά ευρείες ώστε να φιλοξενήσουν τα μεγάλα μεγέθη τους.

Συνιστάται

Δέκα ταχύτερα τρένα στον κόσμο
2019
Πού ζουν τα Meerkats;
2019
Τι είναι ο Κόκκινος Στρατός;
2019