Γεγονότα Μαύρης Αρκούδας: Ζώα της Βόρειας Αμερικής

Φυσική περιγραφή

Το διωνυμικό επιστημονικό όνομα της Αμερικανίδας Μαύρης Αρκούδας, Ursus americanus, σημαίνει απλώς "αμερικανική αρκούδα". Υπάρχουν συνολικά 16 υποείδη των αμερικανών μαύρων αρκούδων που έχουν καταγραφεί από τους ταξινομιστές μέχρι σήμερα. Σε αντίθεση με ό, τι υποδηλώνει το όνομα, δεν είναι όλα τα μέλη των αμερικανικών "μαύρων" ειδών αρκούδας πράγματι μαύρα στο χρώμα. Οι δυτικές μαύρες αρκούδες συχνά δείχνουν υπαινιγμούς κανέλλας και καφέ χρώματα εκτός από το μαύρο, ενώ οι ανατολικοί ομολόγοι τους μπορεί να είναι σχεδόν καφετί παντού. Το βάρος των αμερικανικών μαύρων αρκούδων μπορεί να τείνει να ποικίλλει σημαντικά, ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, την εποχή του έτους, την τοποθεσία και την κατάσταση της υγείας. Τα ενήλικα αρσενικά μπορούν να κυμαίνονται από λίγο περισσότερο από 100 έως περισσότερο από 500 λίβρες σε μέγεθος. Γενικά, οι χοιρομητέρες είναι περίπου 30% λιγότερο μαζικές από τους αγριόχοιρους (αρσενικά), οι αρκούδες στην ανατολική ακτή είναι βαρύτερες από αυτές στη δυτική ακτή και το βόρειο φέρει βαρύτερο από τους νότιους ομολόγους τους. Οι μεγαλύτερες άγριες μαύρες αρκούδες που πρέπει να κυνηγηθούν και να σκοτωθούν έχουν ξεπεράσει τα 800 λίβρες, ενώ η μεγαλύτερη σε αιχμαλωσία έχει πλησιάσει 1.000 λίρες. Τα ζώα, τα οποία έχουν μικρά, μη ανασυρόμενα νύχια, έχουν ευθεία προφίλ από τη μύτη στο μέτωπο και σχετικά μακρύτερα, λιγότερο στρογγυλεμένα αυτιά από ό, τι πολλές άλλες αρκούδες. Τυπικοί Αμερικανοί ενήλικες Μαύρης Αρκούδας είναι γνωστό ότι είναι περίπου 3 πόδια ψηλά σε όλες τις τέσσερις, με μήκος μύτης έως ουράς περίπου 75 ίντσες, και πολύ σύντομες ουρές σε σχέση με το σωματικό μέγεθος.

Διατροφή

Οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες είναι παμφάγα ζώα τα οποία προτιμούν να τρέφονται με μεγάλη ποικιλία τροφών. Οι τυπικές διατροφικές συνήθειες περιλαμβάνουν έντομα, καρπούς με κέλυφος, φυτά, μέλι, φρούτα, καρρί, μικρότερα θηλαστικά και ψάρια. Οι δίαιτες ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με την πραγματική τους θέση και την εποχή του έτους. Οι μαύρες αρκούδες θα σκοτώνουν περιστασιακά μωσούς ή νεαρούς μόσχους ελάφια για επιβίωση, ενισχύοντας τη φήμη τους ως πολύ ευκαιριακούς τρώγοντες.

Οικότοπος και εύρος

Οι αρκούδες, οι οποίες είναι εξαιρετικοί αναρριχητές δένδρων, θεωρούνται ως το μικρότερο, αλλά πιο διαδεδομένο, είδος αρκούδας της Βόρειας Αμερικής. Ο πληθυσμός τους, κατά κάποιες εκτιμήσεις προσεγγίζει ένα εκατομμύριο ισχυρούς, και έχει βοηθήσει με το παιχνίδι και τα φυσικά καταφύγια και τα πάρκα στο Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Οι μαύρες αρκούδες είναι γνωστό ότι ζουν ως επί το πλείστον σε περιοχές με μεγάλες δασικές εκτάσεις, ιδιαίτερα σε φυλλοβόλα και κωνοφόρα δάση, αλλά συχνά εγκαταλείπουν τα συμβατικά τους οικοσυστήματα αναζητώντας νερό και τρόφιμα. Αυτό μπορεί συχνά να είναι το αποτέλεσμα της προσέλκυσης περιστασιακά σε ανθρώπινες κοινότητες, λόγω της διαθεσιμότητας τροφίμων σε ανεπτυγμένες περιοχές, όπως στα σκουπίδια των ανθρώπων ή στις εκμεταλλεύσεις και τους κήπους τους. Οι μαύρες αρκούδες είναι σταθεροί δρομείς που διασχίζουν μεγάλες περιοχές. Οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες ήταν ιστορικά γνωστό ότι καταλαμβάνουν σχεδόν όλες τις δασικές περιοχές της Βόρειας Αμερικής. Εντούτοις, τώρα περιορίζονται περισσότερο στις περιοχές που είναι λιγότερο πυκνοκατοικημένες από τον άνθρωπο στις ΗΠΑ, αλλά εξακολουθούν να κατοικούν τις περισσότερες ιστορικές περιοχές τους στον Καναδά, εκτός από τις εντατικά καλλιεργούμενες και κατοικημένες περιοχές της Κεντρικής Πεδιάδας. Έχουν καταχωρηθεί από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) ως ένα είδος «ελάχιστης ανησυχίας». Αυτό οφείλεται στον μεγάλο παγκόσμιο πληθυσμό τους, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι περίπου διπλάσιος από ό, τι όλα τα άλλα είδη αρκούδων συνδυασμένα, διευκολύνοντας τη διαδεδομένη διανομή τους και τον προσαρμόσιμο τρόπο ζωής τους. Τα περισσότερα άλλα είδη αρκούδων είτε απειλούνται είτε εξαφανίζονται. Οι νόμιμες εποχές κυνηγιού προσφέρονται συχνά σε ποικίλες περιοχές για να βοηθήσουν στη διατήρηση του αμερικανικού πληθυσμού των μαύρων αρκούδων υπό έλεγχο, καθώς αυτά τα πλάσματα παρείχαν κρέας υψηλής ποιότητας. Η πώληση εξαρτημάτων αρκούδας, ωστόσο, είναι παράνομη στα περισσότερα μέρη και οι παρανομείς μπορούν να επιβάλλουν αυστηρές οικονομικές κυρώσεις και ποινές φυλάκισης για την πώλησή τους. Η νέα χιλιετία έχει δει τη γεωγραφική και αριθμητική τους παρουσία να συνεχίσει να αυξάνεται.

Κοινωνική συμπεριφορά

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα συμπεριφοράς που είναι κοινό για τα περισσότερα υποείδη της αμερικανικής Black Bear είναι η ικανότητα να χρησιμοποιούν τα νύχια και τα δόντια τους για να χαρακτηρίζουν τα δέντρα ως μια μορφή επικοινωνίας. Αυτά τα ζώα, τα οποία είναι μοναχικά στη φύση εκτός από μικρά παιδιά και μητέρες, συνήθως προτιμούν να ζωοτροφές μόνοι τους. Μπορούν, ωστόσο, περιστασιακά να ανέχονται ο ένας τον άλλο όταν υπάρχει αρκετό φαγητό σε μια συγκεκριμένη περιοχή και, αντίθετα, ζωοτροφές σε ομάδες. Ένα μεγάλο ποσοστό των μαύρων αρκούδων αδρανοποιεί, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα τροφίμων και τις τοπικές καιρικές συνθήκες. Για παράδειγμα, οι αρκούδες δεν μπορούν να αδρανούν σε περιοχές με συνεπή παροχή τροφίμων και ζεστού καιρού όλο το χειμώνα.

Οι αναπαραγωγικοί συνήθειες

Οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες είναι γνωστό ότι ζευγαρώνουν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και έχουν περίοδο κύησης 63-70 ημερών. Μια μέση γυναίκα μπορεί να γεννήσει 1-6 cubs στη διάρκεια της ζωής της, με τα μικρόβια της να παραμένουν μαζί της για ένα και ενάμιση χρόνο μετά την περίοδο απογαλακτισμού, η οποία συνήθως είναι 6-8 μήνες. Οι θηλυκές μαύρες αρκούδες συνήθως γίνονται σεξουαλικά ώριμες μετά από περίπου 2 χρόνια από τη γέννηση, αλλά ενδέχεται να αναπαράγονται περιστασιακά μετά από ένα χρόνο, όταν οι νέοι αυτοί πεθάνουν για διάφορους λόγους.

Συνιστάται

Είναι η Τουρκία στην Ευρώπη ή την Ασία;
2019
Al-Shabaab - Διεθνείς Οργανώσεις Τρομοκρατίας
2019
10 Ενδιαφέροντα γεγονότα για το Μπρουνέι
2019