Γεγονότα Giant Panda - Ζώα της Ασίας

Φυσική περιγραφή

Το Giant Panda είναι μέλος της οικογένειας των αρκούδων. Έχει ένα ασπρόμαυρο, παχύ, μάλλινο παλτό που καλύπτει τον κορμό του σώματος του. Κυρίως μαύρη γούνα, εν τω μεταξύ, καλύπτει τα μάτια, το ρύγχος, τα πόδια, τους ώμους και τα μακρά οστά του καρπού. Οι ενήλικες γιγαντιαίες παντίνες ζυγίζουν έως και 330 λίβρες. Από τα μύτη τους έως τα οπίσθια μέρη, έχουν μήκος 150 εκατοστά (59 ίντσες), με ένταση 10 έως 15 εκατοστών (4-6 ίντσες). Το ύψος τους στον ώμο είναι περίπου 90 εκατοστά (~ 3 πόδια). Το γιγαντιαίο panda είναι ένα παμφάγο και τρώει κυρίως φυτά, συμπληρώνεται από ένα μερίδιο κρέατος από πουλιά και μικρά τρωκτικά.

Διατροφή

Τα φύλλα μπαμπού, οι μίσχοι και οι βλαστοί αποτελούν το 98 τοις εκατό της διατροφής του Giant Panda. Αλλά, επειδή οι παντα έχουν πεπτικά συστήματα παρόμοια με αυτά ενός σαρκοφάγου, μπορούν και θα καταναλώνουν περιστασιακά μικρά τρωκτικά, πουλιά και τα μικρά θηλαστικά γνωστά ως "Πίκας". Καθημερινά, ένας ενήλικος Giant Panda θα καταναλώνει 26 έως 84 λίβρες μπαμπού για να καλύψει τις ενεργειακές τους ανάγκες. Οι Γίγαντες Πανάνες λαμβάνουν τρόφιμα με τη διατροφή τους μέσα από τα μπαμπού παχιές στα εγγενή τους ενδιαιτήματα. Χρησιμοποιώντας τους επιμηκυνμένους καρπούς τους που λειτουργούν σαν αντίχειρες, μαζεύουν το μπαμπού και τρέφονται με τους μίσχους, τους βλαστούς και τα φύλλα. Κατά τη διάρκεια μιας τυπικής ημέρας, το Giant Panda θα περάσει μια αξιοθαύμαστη διατροφή 12 ωρών.

Οικότοπος και εύρος

Ο ιδανικός βιότοπος για το Giant Panda είναι αυτός του εύκρατου πλατύφυλλου δάσους ή του μικτού δάσους, ειδικά εκείνοι που βρίσκονται στην εγγενή νοτιοδυτική Κίνα. Ο κυρίαρχος πληθυσμός των Giant Panda στο φυσικό περιβάλλον σήμερα είναι διασκορπισμένος σε 20 απομονωμένα μπαλώματα δάσους από μπαμπού, τα οποία χωρίζονται από έξι οροσειρές των επαρχιών Sichuan, Shaanxi και Gansu της Κίνας. Άλλες μικρότερες ομάδες βρίσκονται στα βουνά Minshan και Qinling. Η απώλεια ενδιαιτημάτων στην αποδάσωση, η επέκταση του ανθρώπινου πληθυσμού και η λαθροθηρία είναι οι κυριότερες απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα το Giant Panda. Λόγω αυτών των απειλών και άλλων, το Giant Panda έχει αναφερθεί ως "απειλούμενος" και είναι μία από τις σπανιότερες αρκούδες στον κόσμο σήμερα. Σύμφωνα με το WWF, ο οποίος πραγματοποίησε την τελευταία απογραφή Giant Panda το 2014, 1.864 μέλη του είδους παραμένουν στη φύση σήμερα.

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Η γιγαντιαία Panda οδηγεί έναν μοναχικό τρόπο ζωής. Είναι σε μεγάλο βαθμό ειρηνικό και αποφεύγει την αντιπαράθεση, αλλά θα αγωνιστούν σκληρά αν αυτοί ή οι μικρές τους απειλούνται. Το γιγαντιαίο Panda χρησιμοποιεί τη φυσική του δύναμη και ισχυρά σαγόνια και δόντια για να πολεμήσει πίσω. Αν και ογκώδης στην εμφάνιση, το Giant Panda μπορεί να σκαρφαλώσει σε δέντρα και να κολυμπήσει αρκετά νευρικά. Σε ηλικία 6 μηνών, οι γίγαντες Panda cubs μπορούν ήδη να γεράσουν δέντρα. Σε αντίθεση με άλλες φυλές αρκούδων, το Giant Panda δεν χειμετεύεται κατά τη διάρκεια των χειμώνων. Όταν τρώει, υποθέτουν μια στάση στάση με τα πίσω πόδια τους απλωμένα μπροστά τους. Το Giant Panda σηματοδοτεί τις εδαφικές του διαδρομές με ψεκασμό ούρων, δονητών δέντρων και τρίψιμο ενάντια σε αντικείμενα.

Αναπαραγωγή

Το Giant Panda είναι σεξουαλικά ενεργό κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου που διαρκεί από τον Μάρτιο έως τον Μάιο και ο ρυθμός αναπαραγωγής είναι περίπου ένα cub κάθε δύο χρόνια. Ένα τυπικό cub φτάνει σε σεξουαλική ωριμότητα μεταξύ 5, 5 και 6, 5 ετών. Τα Giant Pandas έχουν μια έντονη αίσθηση οσμής που τα αρσενικά θα χρησιμοποιήσουν για να αποφύγουν το ένα το άλλο, καθώς και να εντοπίσουν τα θηλυκά σε θερμότητα (κατά τη διάρκεια του κύκλου τους) για ζευγάρωμα. Ένα θηλυκό μπορεί να ζευγαρώσει με πολλά αρσενικά που ανταγωνίζονται για αυτήν για 2 έως 4 ημέρες. Η περίοδος κύησης διαρκεί μεταξύ 95 και 160 ημερών και συνήθως εκπέμπουν μόνο ένα κύβο. Τα δίδυμα, ωστόσο, είναι πιο πιθανό να γεννηθούν σε αιχμαλωσία, όπου συχνά τεχνητή σπερματέγχυση χρησιμοποιείται για να τα εμποδίσει.

Συνιστάται

Οι διαφορετικοί τύποι παγετώνων
2019
Τι είναι ο ιός Zika; - Ασθένειες του Κόσμου
2019
Οι νότιες πρωτεύουσες του κόσμου
2019