Γεγονότα γεράκια πετρελαίου: Ζώα της Βόρειας Αμερικής

Φυσική περιγραφή

Το Falcon Peregrine είναι αρπακτικό πουλί με μακρά, φαρδιά, μυτερά φτερά και μια μικρή ουρά. Η πρίζα και τα επάνω τμήματα του ράμφους είναι κίτρινα. Τα φτερά στο άνω σώμα τους έχουν γαλάζια γκρίζα εμφάνιση και αυτά που βρίσκονται στα κεφάλια τους είναι μαύρα. Τα κάτω φτερά του σώματος τους είναι λευκά, αν και συχνά χρωματίζονται από κάποιο γκρίζο χρώμα. Όταν ωριμάσει, ο γεράκιος περονόσπορος έχει ένα άνοιγμα των πτερυγίων μεταξύ 3, 3 και 3, 6 ποδιών (1 έως 1, 1 μέτρα) και σωματικού μεγέθους 14, 4 έως 19, 2 ίντσες (36 έως 49 εκατοστά). Το βάρος του κυμαίνεται από 1, 2 και 3, 5 λίβρες (0, 53 έως 1, 6 κιλά). Σύμφωνα με την National Geographic, υπάρχουν περίπου 19 γνωστά υποείδη του γερακιού Peregrine που ζουν σήμερα.

Διατροφή

Το γεράκι παρθένου τροφοδοτεί νυχτερίδες και άλλα πτηνά, συμπεριλαμβανομένων των περιστεριών, των υδρόβιων πτηνών, των αγριόκοκκων περιστεριών, των μικρών τραγουδιστών πτηνών και των grouses. Για να κυνηγάει, το γεράκι του πετρών αρχικά κηλιδώνει το θήραμά του από απόσταση χρησιμοποιώντας την έντονη όρασή του. Στη συνέχεια, σκαρφαλώνει και, στη συνέχεια, καταδύεται σε ταχύτητες άνω των 200 μιλίων την ώρα, πιέζοντας ένα άλλο πουλί στη μέση πτήση. Για να επιτρέψει στο παλάγκο να αναπνέει με τέτοιο ρυθμό ταχύτητας, έχει νάρθηκες (κωνικούς οστά) στα ρουθούνια του που τον βοηθούν να ελέγξει την αναπνοή του. Εάν τα γεράκια πεστροειδούς δεν καταφέρνουν να πιάσουν το θήραμά τους στην πτέρυγα στις σκάλες τους με υψηλή ταχύτητα, μπορεί να τραυματιστούν οι ίδιοι. Κάνουν επίσης έκπληξη κυνήγι επιθέσεις, όπου θα αρπάξει το θήραμά τους από το έδαφος ή από το δικαίωμα από ένα από τα κλαριά των μικρότερων πουλιών.

Οικότοπος και εύρος

Ο γεράκι πετρών ζει σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική. Μπορεί να ευδοκιμήσει σε παράκτιες περιοχές, τροπικά δάση, βουνά, κοντά σε ερήμους, ακόμη και κοντά σε πόλεις. Εκτός από όταν είναι πολύ μικρά, τα γεράκια παρθένων ενηλίκων συνήθως δεν αντιμετωπίζουν καμία πραγματική απειλή από τον άνθρωπο ούτε από φυσικούς θηρευτές. Κατά τα έτη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το παράνομο κυνήγι και η αχαλίνωτη χρήση του φυτοφαρμάκου DDT προκάλεσαν τη μείωση των πληθυσμών τους, σύμφωνα με τη συντηρητική φύση. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '70, ο πληθυσμός γερακιών πετρελαίου στις δυτικές ΗΠΑ μειώθηκε κατά 90%. Έκτοτε, ωστόσο, η απαγόρευση της DDT και άλλων μέτρων διατήρησης επέτρεψε τη σημαντική αύξηση των πληθυσμών των πτηνών. Σήμερα, εκτιμάται ότι υπάρχουν 1.650 ζευγάρια αναπαραγωγής στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Στην πραγματικότητα, το 1999 ήταν η χρονιά που είδε τα κοραλλιογενή πετρών απομακρυνόμενα από τον Ομοσπονδιακό «Κατάλογος Απειλούμενων ειδών» στις ΗΠΑ.

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Το γεράκι Peregrine είναι "ημερήσιο", που σημαίνει ότι συνήθως είναι πιο δραστήριοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εκτός από την αναπαραγωγή, ο γεράκιος Peregrine ζει μεμονωμένα, μέσα σε ένα έδαφος έχει καθιερώσει τα όρια του εαυτού του και στη συνέχεια υπερασπίζεται άγρια ​​τους χώρους. Ο γεράκιος Peregrine είναι ένας αρπακτικός θηρευτής, ο οποίος δεν έχει φυσικά αρπακτικά. Το εύρος της επικράτειας που καθορίζει ένας γεράκιος Peregrine εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των διατροφικών πόρων και από τον πληθυσμό άλλων αρπακτικών πτηνών στην περιοχή. Η απόσταση των φωλιών τους κυμαίνεται από 2 έως 3, 5 μίλια (3, 3 και 5, 6 χιλιόμετρα), μεταξύ τους . Μερικοί από αυτούς μεταναστεύουν, ενώ άλλοι μένουν μόνιμα στα φυσικά τους οικότοπα, εξαρτώνται και πάλι από τη γεωγραφική θέση και το κλίμα. Ο γεράκιος πεστροειδής έχει μέσο όρο ζωής 13 ετών, αλλά μερικοί έχουν αναφερθεί ότι έχουν ζήσει για να φτάσουν τα 25 χρονών. Μετά το θάνατο, οι φωλιές τους θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται από διαδοχικές γενιές, μερικές φορές για πολλά χρόνια.

Αναπαραγωγή

Για να αναπαραχθούν, τα ζευγάρια γεράκια παπαρούνια με έναν σύντροφο σε όλη την εποχή ζευγαρώματος, η οποία συνήθως διαρκεί από τα τέλη Μαρτίου μέχρι τον Μάιο. Το αρσενικό γεράκι βάζει σε μια επίδειξη στη φωλιά για να προσελκύσει τα θηλυκά. Ακολούθως, όταν έχει δημιουργηθεί ζεύγος, σχηματίζεται ένας δεσμός από τον αρσενικό και θηλυκό, οι οποίοι αρχίζουν να περπατούν κοντά μεταξύ τους. Ο άνδρας και ο θηλυκός κάθεται δίπλα δίπλα στο χείλος της φωλιάς. Θα κοιτάζουν συχνά και σπρώχνουν ο ένας τον άλλο και, φυσικά, σύντροφοι. Πριν από την τοποθέτηση των αυγών, τα ζευγάρια θα εκτελούν εναέρια οθόνες, συμπεριλαμβανομένων των κυλίνδρων του σώματος. Με τους δεσμούς τους, θα κυνηγούν μαζί ως ζεύγη. Μετά την τοποθέτηση των αυγών, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες θα συμβάλλουν στην επώαση των 3 έως 4 αυγών για περίπου ένα μήνα, οπότε και οι νεαροί πετεινοί εκκολάπτονται.

Συνιστάται

Είναι η Τουρκία στην Ευρώπη ή την Ασία;
2019
Al-Shabaab - Διεθνείς Οργανώσεις Τρομοκρατίας
2019
10 Ενδιαφέροντα γεγονότα για το Μπρουνέι
2019