Γεγονότα Aardvark - Ζώα της Αφρικής

Το aardvark είναι ένα ζώο που βρίσκεται κυρίως στην υποσαχάρια Αφρική. Ομολογώντας έναν χοίρο, το ζώο τροφοδοτεί κυρίως τα μυρμήγκια και τους τερμίτες. Σε αυτό το άρθρο θα αναλυθεί η συμπεριφορά, η διατροφή και ο βιότοπος του aardvark.

4. Φυσική περιγραφή

Το aardvark είναι επίσης γνωστό ως αρκουδάκι της Αφρικής. Το όνομα προέρχεται από τη γλώσσα Αφρικανών που σημαίνει "χοίρος γης" λόγω της συμπεριφοράς του. Έχει κάποιες ομοιότητες με τον οικιακό χοίρο. Τα οπίσθια άκρα του aardvarks είναι μακρύτερα από τα εμπρόσθια άκρα και έχουν προεξέχοντα τοξωτή πλάτη. Τα πίσω άκρα έχουν πέντε δάχτυλα ενώ τα μπροστινά έχουν τέσσερα δάκτυλα. Κάθε δάκτυλο έχει ένα μεγάλο καρφί. Ένας ενήλικος aardvark ζυγίζει κατά μέσο όρο 150 κιλά και μπορεί να φτάσει σε ύψος 24 ίντσες. Είναι αραιά καλυμμένη με ωχροκίτρινο-γκρι χοντροειδείς τρίχες. Στην αιχμαλωσία, τα αράβικα έχουν διάρκεια ζωής 23 ετών.

3. Διατροφή

Το aardvark είναι ένα μοναχικό πλάσμα που τρέφεται με μυρμήγκια και τερμίτες, εκτός από το αφρικανικό μυρμήγκι και το κόκκινο μυρμήγκι. Το στομάχι του aardvark έχει μια μυϊκή πυλωρική περιοχή που αλέθει καταπίνει τα τρόφιμα, καθιστώντας το τρόφιμο μάσησης περιττό. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι παρόμοιο με το στομάχι ενός κοτόπουλου.

2. Οικότοπος και εμβέλεια

Τα Aardvarks κατοικούν σαβάνα, λιβάδια, δασικές εκτάσεις και εδάφη θάμνων. Πρωταρχικό τους φαγητό είναι τα μυρμήγκια και οι τερμίτες. Έχουν την τάση να αποφεύγουν τα βαλτώδη και βραχώδη εδάφη, επειδή μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στη διαδικασία εκσκαφής βράχων. Στην Αφρική, aardvarks είναι παρόν σε ολόκληρη την ηπειρωτική ήπειρο εκτός από την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Ναμίμπια και τη Γκάνα. Η αυστηρή διατροφή τους απαιτεί να κατοικούν σε μια μεγάλη περιοχή για τη διατροφή τους. Ένα aardvark έχει τρεις τύπους λαγούρων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανάπαυση, διαβίωση ή χοιροτροφία. Τα ζωντανά βράχια γενικά έχουν πολλαπλές εισόδους, είναι σύνθετα και μπορούν να φτάσουν έως και 45ft βάθος.

1. Συμπεριφορά

Το aardvark είναι γενικά ένα ήσυχο ζώο που κάνει μαλακούς θορυβώδεις θόρυβους ενώ ψαρεύει, το οποίο γίνεται πιο έντονο όταν μπαίνει στην είσοδο της σήραγγας. Λόγω της νυχτερινής του φύσης, τα αράβικα αρχίζουν την αναζήτηση τροφής αργά το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ξεχειλίζει για να αποφύγει τον σκληρό ήλιο. Το aardvark έχει πολλά αρπακτικά που περιλαμβάνουν λιοντάρια, σκύλους, ύαινες, πύθωνες και ανθρώπους. Χρησιμοποιεί την έντονη μυρωδιά της για να βοηθήσει να μείνει μακριά από τους θηρευτές της. Ενώ είναι υπό επίθεση, οι aardvarks είναι γνωστό ότι εκσφενδονίζουν το βουνό τους εξαιρετικά γρήγορα ή τρέχουν με κίνηση ζιγκ-ζαγκ. Τα νύχια τους δίνουν τη δυνατότητα να επιτεθούν στους επιτιθέμενους τους. Μετά από την περίοδο επτά μηνών κύησης, γεννιέται ένα cub που ζυγίζει περίπου 4 κιλά. Στην ηλικία των δύο εβδομάδων, ο μικρός αρχίζει να συνοδεύει τη μητέρα του για τη χορτονομή. Τα μικρά παιδιά απογαλακτίζονται μετά από 16 εβδομάδες. Σε ηλικία έξι μηνών, ο μικρός αρχίζει να σκάβει μόνη της, αλλά μένει με τη μητέρα μέχρι την επόμενη εποχή ζευγαρώματος.

Συνιστάται

Η εθνολογική σύνθεση του Μίτσιγκαν
2019
Εθνικές ομάδες της Βολιβίας
2019
10 χώρες με τις μεγαλύτερες παραλίες στην Ασία
2019