Ferruginous Hawk: Ζώα της Βόρειας Αμερικής

Φυσική περιγραφή

Το φασολάρι έχει ένα λευκό κεφάλι, φτερωτά πόδια και ραβδώσεις, ραβδώσεις και πλάτη. Τα κάτω μέρη του είναι γνωστό ότι έχουν διάσπαρτες ραβδώσεις και έχει γκρι-καφέ φτερά. Η ουρά του γερακιού είναι άσπρο με μια όμορφη σκουριά. Τα θηλυκά γεράκια είναι γενικά κάπως μεγαλύτερα από τα αρσενικά, αν και υπάρχει μια μικρή αλληλεπικάλυψη μεταξύ μεγάλων αρσενικών και μικρών θηλυκών στο εύρος των μετρήσεων. Το μήκος ενός μέσου ενήλικου Ferruginous Hawk είναι περίπου 1, 7 έως 2, 3 πόδια (51 έως 69 εκατοστά), και έχουν ένα μέσο όρο των πτερυγίων μεταξύ 4 και 5 ποδιών (122 και 152 εκατοστά). Το βάρος ενός γερακιού γερακιού κυμαίνεται μεταξύ περίπου 2, 2 και 5 λίβρες (977 και 2, 267 γραμμάρια).

Διατροφή

Το γεράκι γεράκι είναι γνωστό ότι θηρεύει σε μεσαίου μεγέθους θηλαστικά. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε ανοικτές θέσεις με αραιή βλάστηση, όπως badlands, preiries και πεδιάδες. Κυνηγούν κυρίως για σκίουρους, σακράβιους, σκύλους λιβαδιών και αριθμό άλλων, μικρότερων ζώων, ιδιαίτερα τρωκτικών. Λόγω του μεγάλου gape τους, αυτά τα πτηνά έχουν την ικανότητα να καταπιούν πολύ μεγαλύτερα θηλαστικά σε σύγκριση με άλλα, παρόμοια μεγέθους αρπακτικά. Το γεράκι γεράκι είναι γνωστό ότι κουνάει σε υπερυψωμένες περιοχές ή σταθεί πάνω από τα θηράματα των θηλαστικών όταν κυνηγούν. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι παρακολουθούν τα πρότυπα κυνηγιού των γερακιών με κόκκινα ουρά για να ανακαλύψουν πληθυσμούς πλούσιους σε θηλαστικά.

Οικότοπος και εύρος

Ως ένα αυστηρά βορειοαμερικανικό είδος, το γεράκι γεράκι βρίσκεται συνήθως στο νοτιοδυτικό Καναδά, τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και το βόρειο Μεξικό. Αυτά τα γεράκια είναι γνωστό ότι ζουν στην ανοιχτή χώρα, συμπεριλαμβανομένων των στέρνων-ερήμων, των ξηρών λιβαδιών και των περιοχών που καλύπτονται με αλεξίπτωτο, όπου μαστίζουν τους μεγάλους πληθυσμούς μικρών θηλαστικών που ζουν μέσα στη μικρή τους βλάστηση. Είναι επίσης σύνηθες το γεράκι να βρίσκεται στις καλλιεργούμενες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, όπως τα ορατά χωράφια. Παρόλο που είναι μεταναστευτικό πουλί, ταξιδεύει μόνο σε μικρές αποστάσεις μεταξύ των συνθηκών διαχείμασης και εκτροφής. Τα ταξίδια του περιορίζονται μεταξύ του Καναδά, του Μεξικού και των ΗΠΑ.

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Η πτήση του γερουσιανού γερακιού είναι ενεργή και χαρακτηρίζεται από αργούς πτερύγια, όπως αυτά ενός μικρού αετού. Αυξάνεται με τα φτερά του να κάθονται ελαφρά ανυψωμένα, αν και τα πτερύγια τους παραμένουν σχεδόν επίπεδα. Καθώς κυνηγάει, το πουλί μπορεί να μετατραπεί στον άνεμο και να περάσει ή να πετάξει. Τα ιπτάμενα γεράκια έχουν επίσης δει κυνήγι στο έδαφος. Το ιπτάμενο γεράκι χρησιμοποιεί επίσης αιωρούμενα και χαμηλά κρουαζιερόπλοια πάνω από το έδαφος για να διευκολύνει τους κυνηγετικούς του σκοπούς. Το πουλί είναι εδαφικό και συγκρούεται με πολλά άλλα μεγάλα είδη αρπακτικών, όπως οι κουκουβάγιες, οι κουκουβάγιες κουκουβάγιες, οι κοραλλιογενείς κουκουβάγιες, τα κοράκια, τα μάγια και οι χρυσαετοί. Αυτά τα αρπακτικά θα συναγωνιστούν σε εδάφη, τρόφιμα και άμυνα των φωλιών τους.

Αναπαραγωγή

Η περίοδος ωοτοκίας του ιπτάμενου γερακιού ποικίλλει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, το γεωγραφικό πλάτος και την προσφορά τροφίμων. Στα καναδικά τμήματα της γρίπης των πτηνών, τοποθετεί τα αυγά της από το τέλος Απριλίου μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ενώ από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα μέσα Μαΐου μέχρι το νότο. Τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά γεράκια γεράκια συμμετέχουν στην επώαση των αυγών, η οποία διαρκεί περίπου 32 ημέρες. Τα θηλυκά βρισκόντουσαν μεταξύ 3 και 5 αυγών και μετά την εκκόλαψη των αυγών είναι απαραίτητο οι γονείς να κάθονται στα μικρά κοτόπουλα για τουλάχιστον μία εβδομάδα για να βεβαιωθούν ότι δεν γίνονται πολύ κρύα τη νύχτα ή πολύ ζεστά μέση της ημέρας. Οι νέοι αρχίζουν να πετούν σε περίπου 5 έως 6 εβδομάδες μετά τη γέννηση και φτάνουν σεξουαλική ωριμότητα τους σε δύο χρόνια.

Συνιστάται

Οι διαφορετικοί τύποι παγετώνων
2019
Τι είναι ο ιός Zika; - Ασθένειες του Κόσμου
2019
Οι νότιες πρωτεύουσες του κόσμου
2019