Eurasian Eagle-Owl Γεγονότα: Ζώα της Ευρώπης

Φυσική περιγραφή

Η κουκουβάγια της Ευρασίας ανήκει στους Οικογένειες Strigidae και το Γένος Bubo. Αυτό το πουλί είναι από τα μεγαλύτερα είδη κουκουβάγιων στον κόσμο και μπορεί να μετρήσει 30 ίντσες σε μήκος με ένα εντυπωσιακό άνοιγμα πτερυγίων πάνω από έξι πόδια. Η κουκουβάγια της Ευρασίας ζυγίζει συνήθως μεταξύ δυόμισι και δέκα λιβρών, με τα αρσενικά να είναι ελαφρώς μικρότερα σε μέγεθος και ανάστημα από τα αντίστοιχα θηλυκά τους. Τα φυσικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με αυτό το είδος κουκουβάγιας περιλαμβάνουν φουντωτά "αυτιά" φτερών, πορτοκαλί μάτια, πυκνά σώματα και μαύρα ράμφη, καθώς και φραχτά φτερά και ουρές. Τα φτερά αυτού του είδους είναι σε μεγάλο βαθμό καφέ, ράβδους με μαύρο φτέρωμα. Οι περιοχές της κοιλιάς του πουλιού είναι ελαφρύτερες ως προς τον τόνο, ενώ ο λαιμός της Ευρασιατικής λυκόφρενου είναι λευκός. Ο δίσκος προσώπου στην κουκουβάγια της Ευρασίας είναι γκρίζος σε χρώμα και κοίλο.

Διατροφή

Όσον αφορά τη διατροφή του, η κουκουβάγια της Ευρασίας τροφοδοτεί συνήθως μια σειρά από μικρά ζώα, συμπεριλαμβανομένων αυτών όπως τα κουνέλια, τα τρωκτικά, τα πουλιά, τα έντομα, τα ψάρια, τα αμφίβια και τα ερπετά. Αυτά τα πανέμορφα και πανέμορφα πουλιά προτιμούν να κυνηγούν κατά τη διάρκεια των σκοτεινών και νυχτερινών ωρών και να αναζητούν το θήραμά τους, ενώ στηρίζονται σε κούρνιες ή πετούν σε χαμηλό υψόμετρο. Η κουκουβάγια της Ευρασίας είναι προικισμένη τόσο με οξεία όραση όσο και με εξαιρετικές ικανότητες ακοής, οι οποίες συνδυάζονται για να επιτρέψουν στο πουλί να βρει αποτελεσματικά και να πιάσει το θήραμά του. Η έμφυτη και αντιληπτή αίσθηση του ήχου προσαρμόζεται για να πάρει ακόμα και τον παραμικρό ήχο. Αυτό το φυσικό χαρακτηριστικό χρησιμεύει αθέλητα για να βοηθήσει τον κουκουβάγια της Ευρασίας στο ατελείωτο κυνήγι του για φαγητό, εξυπηρετώντας να αποκαλύψει την ακριβή τοποθεσία κάθε ζώου το οποίο το πουλί θεωρεί κατάλληλο για το επόμενο γεύμα του.

Οικότοπος και εύρος

Οι Ευρασιατοί κουκουβάγιες μπορούν να βρεθούν σε όλη την Ευρώπη και την Ασία, καθώς και σε κάποια βόρεια μέρη της Αφρικής κοντά στις ακτές της Μεσογείου. Αυτά τα πουλιά κάνουν τα σπίτια τους σε περιοχές όπου το φαγητό είναι το πιο άφθονο. Είναι κατάλληλα για να ζουν σε μια μεγάλη ποικιλία από εδάφη, συμπεριλαμβανομένων δασών, απομονωμένων γεωργικών εκτάσεων και τοπίων που χαρακτηρίζονται από ψηλά βράχια πάνω στα οποία τα πτηνά μπορούν να αποκολληθούν με ασφάλεια ενώ κυνηγούν τα ζώα των θηραμάτων που περιπλανιούνται στις χορτώδεις περιοχές κάτω. Τα ενδιαιτήματα για την κουκουβάγια της Ευρασίας μπορεί να κυμαίνονται από βραχώδεις ορεινές περιοχές έως βάλτους που έχουν καταγραφεί με νερό. Οι κουκουβάγιες της Ευρασίας μπορούν επίσης να βρεθούν σε μερικές από τις πιο ύπουλες οροσειρές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ασιατικών Ιμαλαΐων, των Άλπεων της Ευρώπης και του Θιβετιανού Οροπεδίου. Η Διεθνής Ένωση για την προστασία του πιο πρόσφατου κόκκινου καταλόγου των απειλούμενων ειδών, που συνεργάζεται με το BirdLife International, ταξινομεί τους Eurasian Eagle-owls ως είδος "λιγότερο ενδιαφέροντος", λαμβάνοντας υπόψη τους μεγάλους πληθυσμούς τους και το τεράστιο γεωγραφικό εύρος της διασποράς τους. Παρόλα αυτά, αυτά τα πουλιά αντιμετωπίζουν απειλές από ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως το κυνήγι και τα ατυχήματα που σχετίζονται με την κυκλοφορία αυτοκινήτων. Πολλές χώρες έχουν εφαρμόσει μέτρα για να προστατεύσουν και να αυξήσουν τους αντίστοιχους Ευρασιανούς πληθυσμούς αετών.

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Η κουκουβάγια της Ευρασιατίας είναι ένας πολύ εξειδικευμένος πτητικός αερομεταφορέας και ένας που αμαυρώνει τον αέρα χρησιμοποιώντας μακριές, γρήγορες ολισθήσεις και αβαθείς πτέρυγες. Αυτά τα ιδιαίτερα εδαφικά πουλιά είναι τρομακτικοί και εξαιρετικά αποτελεσματικοί κυνηγοί. Ως λεγόμενος "ανώτατος θηρευτής", η κουκουβάγια της Ευρασίας αντιμετωπίζει λίγες, αν υπάρχουν, απειλές από άλλα αρπακτικά ζώα, καθώς βρίσκεται στην ανώτερη βαθμίδα της τροφικής αλυσίδας. Αυτά τα πουλιά είναι ως επί το πλείστον ενεργά τη νύχτα, προτιμώντας να κοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι κουκουβάγιες της Ευρασίας είναι επίσης για την ικανότητά τους να δημιουργούν μια σειρά φωνητικών ήχων, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία των πληροφοριών αυτών με άλλους, όπως οι εδαφικές διεκδικήσεις και η αναζήτηση ενός συντρόφου. Αυτά τα πτηνά κάποιες φορές εξημερώνονται από ανθρώπους και εκπαιδεύονται για να καταπολεμήσουν τις παρασιτώσεις.

Αναπαραγωγή

Οι φωλιές των κουκουβάγιων της Ευρασίας βρίσκονται συνήθως σε βραχώδεις αναβατήρες ή σε σπηλιές, καθώς και σε ρωγμές κατά μήκος ορεινών βράχων. Αφού η γυναίκα βάζει τα αυγά της, ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της επώασης τους, ενώ ο άντρας της είναι υπεύθυνος για την εξεύρεση τροφής. Μόλις ξεσπάσουν τα αυγά τους, οι μωρόι κουτάβοι του Eurasian αρχίζουν να ανοίγουν τα μάτια τους μετά από αρκετές ημέρες. Αναπτύσσονται ταχέως στη συνέχεια, και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι σημαντικό και για τους δύο γονείς να εργάζονται σκληρά για να εξασφαλίσουν ότι οι νέοι τους τροφοδοτούνται επαρκώς ώστε να γίνουν υγιείς και δυνατοί. Οι κουκουβάγιες της Ευρασίας φτάνουν σε ηλικία περίπου δύο έως τριών ετών. Στην άγρια ​​φύση, οι κουκουβάγιες της Ευρασίας μπορούν να ζήσουν για περίπου 20 χρόνια, η οποία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν κρατούνται σε αιχμαλωσία και φροντίζουν καλά.

Συνιστάται

Στοιχεία Axolotl - Ζώα της Νότιας Αμερικής
2019
Ζώα και Πουλιά της Κούβας
2019
Ποιες είναι οι συνομιλίες των 6 κομμάτων;
2019