Αυτοκράτορας πιγκουίνος Γεγονότα: Ζώα της Ανταρκτικής

Φυσική περιγραφή

Ο αυτοκράτορας πιγκουίνος, ή ptenodytes forsteri να χρησιμοποιήσει το διωνυμικό του όνομα, είναι ο βαρύτερος και ψηλότερος των πιγκουίνων. Τόσο το αρσενικό όσο και το θηλυκό είναι πανομοιότυπα σε φτερά και μέγεθος σώματος - αυξάνονται σε ύψος 48 ίντσες και ζυγίζουν μεταξύ 49 και 99 κιλών. Όλοι οι πιγκουίνοι έχουν ένα βελτιωμένο σώμα και δεν μπορούν να πετάξουν. Τα βελτιωμένα σώματα των πιγκουίνων αυτοκράτορα έχουν σκοπό να βοηθήσουν στην κολύμβηση. Οι γλώσσες τους έχουν οπίσθια φτερά για να εξασφαλίσουν ότι το θήραμά τους δεν μπορεί εύκολα να ξεφύγει μόλις πιαστεί. Το σκοτεινό φτέρωμα τους αλλάζει σε καφέ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού της Ανταρκτικής. Το Molting είναι αρκετά γρήγορο σε αυτό το είδος, λαμβάνοντας περίπου 34 ημέρες.

Διατροφή

Αυτοί οι πιγκουίνοι αυτοκράτορας μαζεύουν κυρίως με ψάρι, αν και θα κάνουν γιορτές από άλλα θαλάσσια πλάσματα, όπως κριλ, κεφαλόποδα και καρκινοειδή. Ενώ το κυνήγι, το είδος μπορεί να περάσει σχεδόν 20 λεπτά βυθισμένο σε βάθος περίπου 535 μέτρων. Το είδος πιγκουίνου έχει ιδιόμορφες προσαρμογές που βοηθούν να επιβιώσει υπό τη θάλασσα για αυτό πολλά λεπτά. Περιλαμβάνουν μοναδικά δομημένη αιμοσφαιρίνη, συμπαγή οστά για την ελάττωση των βαροτραυμάτων, την ικανότητα να κλείνουν λιγότερες βασικές λειτουργίες διαφόρων οργάνων του σώματος και την ισοπέδωση των φτερών να αποτρέπουν την απώλεια θερμότητας.

Οικότοπος και εύρος

Υπάρχουν περίπου 17-20 είδη πιγκουίνων, ανάλογα με το ποιος φυσικός επιστήμονας ζητάτε. Ο αριθμός των εξαφανισμένων ειδών είναι αναμφίβολα ακόμη πιο αμφισβητούμενος. Ο συνολικός παγκόσμιος πληθυσμός των πιγκουίνων αυτοκράτορα ήταν 595.000 ενήλικα πουλιά το 2009 και υπήρχαν 46 αποικίες κατανεμημένες σε όλη την Ανταρκτική και την Υποανταρχία, υπολογιζόμενες στο 35% που ζουν βόρεια του Ανταρκτικού Κύκλου. Δυστυχώς, ο πιγκουίνος του Αυτοκράτορα έχει μετακινηθεί από το είδος "ελάχιστης ανησυχίας" σε ένα με ένα "σχεδόν απειλητικό" καθεστώς από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης το 2012. Οι κύριοι λόγοι για τον φθίνοντα πληθυσμό τους περιλαμβάνουν την αλλαγή του κλίματος, τη διαθεσιμότητα τροφίμων και την καταστροφή των ενδιαιτημάτων, καθώς και τη μόλυνση από ασθένειες.

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Οι αυτοκράτορες πιγκουίνοι δεν έχουν σταθερές φωλιές όπως και τα περισσότερα άλλα πουλιά. Ως εκ τούτου, κάνουν φωνητικές κλήσεις έτσι ώστε να αναγνωρίζουν τους νεοσσούς και τους συνεργάτες τους. Από όλα τα είδη πτηνών, αυτοί οι πιγκουίνοι ζουν στα πιο ψυχρά περιβάλλοντα όπου οι θερμοκρασίες φθάνουν τόσο χαμηλές όσο -40 βαθμούς Κελσίου. Ως εκ τούτου, τα φτερά τους βοηθούν να επιβιώσουν σε αυτά τα ψυχρά περιβάλλοντα, εμποδίζοντας την απώλεια θερμότητας του σώματος. Επίσης, τα σώματά τους είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν αποτελεσματική ρύθμιση της θερμορύθμισης, διατηρώντας τη θερμοκρασία του σώματος χωρίς να παρεμβαίνουν σε άλλες σημαντικές μεταβολικές διεργασίες.

Αναπαραγωγή

Οι πιγκουίνοι αυτοκράτορα ζευγαρώνουν κατά τη διάρκεια των χειμώνων της Ανταρκτικής. Αυτοί οι πιγκουίνοι είναι γνωστοί για ταξίδια για μέχρι 120 χιλιόμετρα ψάχνουν για αναπαραγωγικές αποικίες. Το θηλυκό φέρει ένα μόνο αυγό το οποίο κυρίως επωάζεται από τον ανδρικό ομόλογό του ενώ φτιάχνει τροφές για φαγητό. Οι δύο γονείς στρέφονται στη φροντίδα για το νεοσύστατο γκόμενα. Αν και η τυπική διάρκεια ζωής αυτού του πιγκουίνου είναι 20 χρόνια στη φύση, μερικά άτομα μπορεί να ζήσουν μέχρι και 50 χρόνια. Οι πιθανότητες επιβίωσης πέρα ​​από τη γέννηση του μέσου αυτοκράτορα πιγκουίνου έχουν εκτιμηθεί στο 95%, με το 1% περίπου να ζουν μέχρι και 50 χρόνια.

Συνιστάται

Είναι η Τουρκία στην Ευρώπη ή την Ασία;
2019
Al-Shabaab - Διεθνείς Οργανώσεις Τρομοκρατίας
2019
10 Ενδιαφέροντα γεγονότα για το Μπρουνέι
2019